Rukomet

Barcelona za zelenim stolom obranila titulu prvaka Španjolske

Matej Kačan • utorak, 05.05.2020.
Barcelona za zelenim stolom obranila titulu prvaka Španjolske
Foto: Kristijan Komarica

Za razliku od nogometnog i košarkaškog prvenstva u Španjolskoj, rukometno se neće nastaviti. Španjolski rukometni savez prekinuo je natjecanje te je za zelenim stolom prvakom postala Barcelona...

Deseti naslov rukometnog prvaka Španjolske u nizu za Barcelonu sigurno neće biti sladak kao prethodnih devet jer nije osvojen odigravanjem sezone do kraja. Naime, 11 kola prije kraja prvenstva je Španjolski rukometni savez odlučio da je nemoguće odigrati Ligu ASOBAL do kraja pa je prvakom proglašena Barcelona.

Klub Luke Cindrića je nakon 19 utakmica imao isto toliko pobjeda te je s maksimalnih 38 bodova bježao drugoplasiranom Ademaru za pet bodova, a takva je dominacija bila dovoljan argument da Savez proglasi Barcelonu prvakom iako nisu kompletirane dvije trećine prvenstva.

Također, odlučeno je da će se liga proširiti na 18 kluba sljedeće sezone jer na dnu leže Morrazo Cangs s devet i Huesca s 11 bodova, ali je borba za ostanak vrlo gusta jer deveta Nava ima tek tri boda više od Huesce. Zato iz lige neće ispasti nitko, a promociju su iz "Division de Honor Plate" zaradili Cisne i Villa de Aranda.

Barceloni je ovo 11. naslov u posljednjih 15 godina, a dominacija Katalonaca je krenula 2011. nakon četverogodišnjeg niza Ciudad Reala. Posljednji klub koji je u Španjolskoj osvojio naslov, a da nije Barcelona ili Ciudad je Portland San Antonio koji je bio prvak još 2005. godine.

#ostanitedoma

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!