Košarka

Anthony: 'Prije potpisa za Blazerse sam bio na samom dnu'

Matej Kačan • utorak, 05.05.2020.
Anthony: 'Prije potpisa za Blazerse sam bio na samom dnu'

Carmelo Anthony je u podcastu otvorio dušu te je govorio o svom emocionalnom stanju prije povratka u NBA ligu i potpisa za Portland Trail Blazerse u kojima je dobro iskoristio šansu...

Treći izbor NBA drafta 2003. i jedan od najboljih čistih scorera u modernoj NBA Carmelo Anthony je gostujući u jednom podcastu opisao svoj pad od zvijezde do dna, ali i povratak u NBA ligu te sve ono što je emotivno prolazio kroz to razdoblje. On je nakon godinu dana bez kluba dobio šansu u Portlandu koju je iskoristio dosta dobro.

"Ako ikad napišem knjigu, ovo će poglavlje biti jako podcrtano. Mislim, morate razmisliti, dat ću vam na brzinu raspon događaja od godinu dana. Otišao sam iz New Yorka gdje sam bio All-Star, zabijao 22-23 poena u Istočnoj konferenciji. Morao sam se nositi sa svime što mi se zbivalo van terena, sa svime što mi se događalo u New Yorku."

Anthonyja su tada pratile glasine o razvodu od supruge zbog prevare, a bio je i u stalnom sukobu s vodstvom Knicksa koji oko njega nisu uspijevali složiti konkurentnu ekipu. Zato se tavoreći na dnu uz privatne probleme frustracija samo gomilala, a to će se osjetiti na igri u narednim sezonama.

"Razmijenili su me u OKC samo dan prije dana medija. Otišao sam u OKC, stvarno mi je tamo bilo lijepo, ali nije uspjelo iz razno raznih razloga. Odlazak u Houston u kojem sam igrao samo devet utakmica, prvi put u 15 godina da sam ulazio s klupe, ikad. Na sve se to trebalo prilagoditi."

Anthonyja su Rocketsi napokon otpustili u studenom 2018., a nakon toga je gotovo godinu dana bio bez kluba sve dok mu početkom ove sezone priliku nisu dali Portland Trail Blazersi u kojima je malo proigrao i podsjetio na bolje dane. No dug je put prošao do točke da može biti zadovoljan i produktivan košarkaš.

"Uslijedila je godina pauze bez igranja... Mislim da nitko nikad neće razumjeti što sam emocionalno prošao kako bi bio ovdje danas. Govorim o sumnji u sebe, o mentalnom stanju da želim odustati", otvorio se Melo.

Na sreću košarkaških zaljubljenika, Anthony se podigao te je u Blazersima prije prekida sezone prosječno zabijao 15.3 poena uz 6.3 skokova za preko 30 minuta na terenu, a u prosincu su njegove igre zadovoljile čelnike Blazersa koji su mu dali garantirani ugovor do kraja tekuće sezone pa će Anthony na ljeto opet biti slobodan igrač.

#ostanitedoma

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!