Nogomet

Tomas: 'Fenerbahče mora pokazati Bjelici da vjeruje u njega, ovakve uvjete neće prihvatiti'

Branimir Korać • srijeda, 06.05.2020.
Tomas: 'Fenerbahče mora pokazati Bjelici da vjeruje u njega, ovakve uvjete neće prihvatiti'
Foto: Pixsell

Bivši hrvatski reprezentativac Stjepan Tomas dugo je u turskom nogometu i dobro poznaje tamošnje relacije. Upoznat je s ponudom Fenerbahčea Nenadu Bjelici, ali tvrdi kako je Bjelica ovakvu neće prihvatiti...

U podcastu Sportkluba gostovao je Stjepan Tomas, bivši hrvatski reprezentativac koji živi na relaciji Hrvatska - Turska.

Iz Turske se vratio neposredno prije zatvaranja granica, a s obzirom na situaciju u Turskoj, svakako je povukao dobar potez. Tamošnji Savez danas je objavio kako se sezona nastavlja 12. lipnja, a Tomas dodaje kako je razlog činjenica da je veliki novac od TV prava u igri.

U Turskoj je radio i kao trener, vodio je Antalyaspor, ali trenutno je bez kluba i vjeruje kako će na ljeto pronaći klub koji će trenirati upravo u Turskoj.

U Tursku bi mogao Nenad Bjelica kojem je Fenerbahče ponudio neobičan ugovor 1+3.

"Čuo sam se s Bjelicom, a on je s predsjednikom Fenerbahčea razgovarao dva puta. Predsjednik puše na hladno i nije siguran je li Bjelica trener za Fener pa mu nudi takav ugovor. Ugovor je nezgodan jer Bjelica u biti ne bi dobio dovoljno vremena niti za složiti ekipu. On takvo što neće sigurno prihvatiti, predsjednik mu mora reći vjeruje li mu ili ne, samo tako može doći do suradnje", kaže Tomas.

U posljednje vrijeme Turci često pišu o interesu Galatasaraya i Bešiktaša za Marija Mandžukića, a Tomas tvrdi kako to nije 'patka'?

"Mislim da to nije trač, Mandžukića se spominje i oko Galatasaraya i Bešiktaša. Turska bi mu u ovim godinama jako odgovarala, smanjeni su ugovori i to je možda utjecalo na Falcaa pa zato vjerojatno vide Mandžukića kao zamjenu."

Govorio je Tomas o raznim temama pa se dotaknuo i hrvatskih trenera od kojih mu se posebno sviđa Ivan Jurić.

"Sretan sam što su hrvatski treneri danas cijenjeni. Ivan Jurić ima veliku perspektivu i vidim ga jako daleko. On je vezan uz Serie A, već je 20 godina tamo i to bi mu moglo dosta pomoći. On je sigurno trener za veliki klub."

Igrao je na poziciji stopera i smatra kako tu nema brige za hrvatsku reprezentaciju.

"Vida i Lovren odigrali su odlično u Rusiji i stabilizirali su se, a dolaze Ćaleta-Car i Perić. Perić još nije ta razina i dok dostigne tu razinu vjerojatno će jedan od ove dvojice ostati uz Ćaleta-Cara."

Nakon odlaska Nenada Bjelice iz Dinama, klub je pružio povjerenje Igoru Jovićeviću.

"On poznaje mlade igrače i treba im dati priliku. Kapacitet je za sve to izbalansirati, zna jako dobro kakvi su mladi igrači i koliko ih može koristiti u prvoj postavi. U tom je sustavu, dobro je upoznat sa svim i trebao bi napraviti velike stvari."

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!