Rukomet

Carlos Resende napustio Benficu, Chema Rodriguez bit će novi Jotićev trener

Mihaela Bradovski • četvrtak, 07.05.2020.
Carlos Resende napustio Benficu, Chema Rodriguez bit će novi Jotićev trener
Foto: Pixsell

Benfica je potvrdila prekid suradnje s Carlosom Resendeom koji napušta klupu nakon tri sezone provedene na njoj. Novi trener trebao bi biti Chema Rodriguez...

I klupski i reprezentativni rukomet u Portugalu se diže, reprezentacija je već ostvarila dobre rezultate posljednjih godina, a s klupske strane Porto, Sporting i Benfica ulažu sve više i slažu respektabilne momčadi.

Jedno od novih imena u Benfici iduće sezone bit će i povremeni hrvatski reprezentativac Lovro Jotić koji je u ovoj sezoni eksplodirao u dresu Eurofarma, odigrao svoju najbolju sezonu u karijeri i pokazao kvalitetu.

U Benfici ga neće voditi dosadašnji trener Carlos Resende, bivši portugalski reprezentativac, već Chema Rodriguez, nekadašnji reprezentativac Španjolske.

Chema dolazi iz Veszprema gdje je učio trenerski zanat, a koliko je naučio vidjet će se u Benfici koja neće imati male ambicije.

"Moramo vidjeti koje smo stvari napravili manje dobro. U portugalskom prvenstvu nismo bili konkurentni i jedino smo osvojili Kup i Superkup u mom razdoblju. Ne mogu biti pozitivan jer kada god klub poput Benfice ne pobjeđuje, nije dobro. Potrebno ej hrabrosti za samokritiku i priznajem da rezultati nisu bili onakvi kakve sam očekivao kada sam preuzeo Benficu", iskren je na odlasku bio Resende, a prenosi Record.

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!