Nogomet

Livaković: 'Nemam pravo na opuštanje, a uvjeravati sebe da sam nezamjenjiv, bila bi katastrofa'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 11.05.2020.
Livaković: 'Nemam pravo na opuštanje, a uvjeravati sebe da sam nezamjenjiv, bila bi katastrofa'
Foto: Pixsell

Dominik Livaković brani sjajno i u Dinamu i u reprezentaciji. Ne zanosi se da će "na ime" držati jedinicu, svjestan je da mora puno raditi, a priznaje i kako se bliži trenutak transfera iz Dinama...

Dominik Livaković neće još dugo braniti u HNL-u. Svi su svjesni kako se bliži vrijeme inozemnog transfera, pa tako i sam Livaković.

"Nakon osam godina u HNL-u jasno je da sam spreman za iskorak. Lijepo mi je u Dinamu, ali vidjet ćemo kako će se stvari odvijati u prijelaznom roku. Druga su vremena bila kada je Dražen Ladić branio, danas rijetko koji igrač provede cijelu karijeru u jednom klubu. Želim se dokazati na najvišoj razini i vidjeti koje su mi mogućnosti, a i Dinamo živi od transfera. Svi smo svjesni da će jednom doći rastanak", kaže Livaković za Sportske novosti.

Livaković je imao ozbiljnu ponudu Montpelliera, ali Dinamo ju je odbio, a vratar danas ne žali za tim.

"Ne žalim, imali smo i Dinamo i ja odličnu sezonu, a sve se u životu događa s nekim razlogom. Svima nam je želja braniti u ligama petice jer se tamo igra najbolji nogomet, a hoće li to biti u Engleskoj, Španjolskoj, Njemačkoj, posve je nevažno."

Tijekom ove krize, Livaković je bio kao i ostali igrači "u ratu" s upravom oko smanjenja plaća.

"Nadam se da nam nije netko zamjerio jer nema razloga. Mi smo imali svoj stav, ljudi iz uprave svoj i normalno je da ima nesporazuma u takvim situacijama. Kada smo sjeli za stol, brzo smo se dogovorili, vrijeme je da zatvorimo to poglavlje i okrenemo se budućnosti. Puno toga napravili smo na krilima dobre atmosfere i ne vidim da je ona izgubljena, a ako i je, brzo ćemo je vratiti."

Livaković je dobio novog trenera vratara, žali za Čavlinom, ali i vjeruje u dobru suradnju s novim trenerom.

"Teško mogu pričati o Jovićeviću jer još nismo radili zajedno, mi smo kod trenera vratara Žufića. Žao mi je što više nema Čavline, ali Žufić je bio s nama na pripremama i siguran sam da će suradnja biti dobra."

U reprezentaciji je jedinica, iskoristio je probleme Lovre Kalinića, stao na vrata i teško će ga itko maknuti.

"Onog trenutka kada počnem razmišljati da sam nedodirljiv na vratima, uslijedit će pad. Nitko nema rezervirano mjesto u reprezentaciji, posebno ne u Hrvatskoj. Priliku sam čekao i strpljivo dočekao, a tako čekaju i drugi. Nemam pravo na opuštanje, a uvjeravati sebe da sam nezamjenjiv, bila bi katastrofa. Sve je na meni, ako nastavim braniti u formi kakva je bila ranije, blizu sam tome da branim i na Euru. Puno radim na sebi, ali Euro je daleko i svašta se stigne promijeniti."

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!