Nogomet

Simeone: 'Nogomet je kao boks, borimo se s onim što imamo'

Matej Kačan • utorak, 12.05.2020.
Simeone: 'Nogomet je kao boks, borimo se s onim što imamo'

Trener Atletico Madrida Diego Simeone napokon je odgovorio na kritike trenera Liverpoola nakon osmine finala Lige prvaka. Klopp je tada kazao kako ne razumije zašto Atletico igra na način na koji igra s obzirom na snagu kadra...

Trener Atletico Madrida Diego iImeone napokon je odgovorio na brojne kritike o stilu igre njegove ekipe te je kazao kako Atleticovi uspjesi nisu sreća. Razne komentare je potaknula izjava Jürgena Kloppa nakon što je Atletico u Ligi prvaka izbacio Liverpool na Anfieldu.

Klopp je Atleticu čestitao na pobjedi, ali je kritizirao Simeonea zbog vrlo siromašnog stila nogometa s obzirom na snagu i cijenu kadra kojeg posjeduje. Klopp je konstatirao da je Atletico njegovu momčad prošao zbog sreće te da ne razumije zašto Atletico igra na način na koji igra.

"Mi igramo da bi pobijedili, igramo s onim oružjem koje imamo. Nogomet je kao boks, morate znati kada napasti. Mi u Atleticu znamo koje snage imamo kao momčad. Primjer toga je kad smo igrali protiv Liverpoola. To je sjajna ekipa, ali smo znali gdje im možemo nauditi. Oni pričaju o tome kako smo bili sretni, ja razmišljam o ekipi koja je gubila 2:0 i zabila tri gola. To nije sreća. Utakmice se moraju promatrati kao cjeline."

Jedan od junaka pobjede bio je Alvaro Morata koji je načet ozljedom ušao u 103. minuti, a u nadoknadi prvog produžetka je asistirao Llorenteu za 2:1. Nije to bilo sve jer je sam Morata zabio u nadoknadi drugog produžetka za konačnih 3:1 i ukupnih 4:2 za Simeoneove ratnike.

"Protiv Liverpoola smo znali da je Morata ozlijeđen i da će obnoviti ozljedu. Izgubili smo 1:0 u 90 minuta i tada su tenzije porasle. Razmišljao sam o tome kako mogu ubaciti Moratu da nastavi i opet se ozljedi. Počinio sam samoubojstvo i ispalo je dobro - bio je ozlijeđen, ali je zabio", otkrio je Simeone.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!