Tenis

Fett: 'Žao mi je što je sve stalo jer sam bila u dobroj formi'

Sportnet, Branimir Korać • utorak, 12.05.2020.
Fett: 'Žao mi je što je sve stalo jer sam bila u dobroj formi'
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Razdoblje bez teniskih natjecanja stavilo je sve igračice i igrače pred posebni izazov. Trebalo je pronaći način za ostanak u formi dok stanka traje, a s neočekivanim preprekama suočila se i Jana Fett, koju je prekid natjecanja zaustavio na začetku povratka prema nekadašnjim pozicijama.

Jana Fett je pri kraju 2017. bila 97. na svijetu, no dosta borbe s ozljedama utjecalo je na pad u poretku najboljih svjetskih tenisačica. Trenutno se nalazi na 219. poziciji, ali želi puno više od toga i zna da vrijedi puno više nego će reći sadašnji plasman, što će pokušati potvrditi nakon što se ponovno počne igrati.

Za vrijeme pauze, 23-godišnja hrvatska tenisačica provela je dio vremena kod kuće, u Vrbovcu, a nakon ponovnog otvaranja terena za treninge radi u Zagrebu. U međuvremenu se trudila ostati u formi na različite načine, uključujući i jogu, koja bi trebala pomoći za bolju fleksibilnost, a bilo je više vremena i za predah od sporta i uživanje u malim, ali veselim stvarima u životu.

"Sada nemam nikakvih ozljeda, a i prošla godina mi je isto bila dobra, mislim da je bila samo s jednom ozljedom", opisala je Jana trenutno tjelesno stanje.

"Žao mi je što je sve stalo jer sam bila u dobroj formi, ali to se događa, nadam se da ćemo što prije krenuti s turnirima. Nadam se da bi se ove godine moglo ponovno početi s US Openom, ali to je teško očekivati" dodala je 23-godišnja Vrbovčanka.

"Moja želja je povratak u ‘Top 100’, to je prvi cilj, a onda ću gledati dalje", rekla je Jana o vlastitim ambicijama.

Budući planovi ovisit će o vremenu ponovnog otvaranja međunarodnog teniskog kalendara, a u planiranju bi mogla pomoći financijska pomoć koja se priprema s fondom za podršku slabije rangiranim tenisačicama i tenisačima. Jana bi mogla biti obuhvaćena sredstvima iz fonda.

"Mislim da su obuhvaćene igračice od ‘Top 200’ do ‘Top 500’, ja sam srećom 218., ispada da je dobro što nisam ušla među prvih 200. Još nemam nikakvu informaciju o tome, mislim da još razmišljaju hoće li biti obuhvaćene i igračice između 500. i 700. mjesta pa još nema nikakvih detalja", istaknula je 23-godišnja Vrbovčanka.

"S financijama bih čak mogla biti na dobitku za vrijeme stanke. Imam troškove trenera koje plaćam, ali ne putujem, ne plaćam smještaj i hotele, realno sam čak i u plusu", zaključila je Jana, koja se, kao i svi ostali, nada što bržem povratku natjecanjima i borbi za nove pobjede.

AUTOR: Hrvatski teniski savez

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisWTA TourJana Fett
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!