Rukomet

Damir Bičanić završio igračku karijeru, PPD Zagreb i službeno sudionik elitne Lige prvaka

Branimir Korać • srijeda, 13.05.2020.
Damir Bičanić završio igračku karijeru, PPD Zagreb i službeno sudionik elitne Lige prvaka
Foto: Pixsell

PPD Zagreb ostao je bez igračke pomoći Damira Bičanića koji je završio karijeru, ali ostaje u klubu. Direktor Zagreba Vedran Šupuković potvrdio je kako je klub dobio dopis s potvrdom da je među klubovima koji će nastupati u Ligi prvaka sljedeće sezone.

Prvo okupljanje i druženje s medijima nakon izbijanja pandemije koronavirua odradili su u PPD Zagrebu. Direktor Vedran Šupuković istaknuo je kako je situacija u klubu dobra i da će uspješno odrađivati sve potrebno u narednom razdoblju.

"Mi kao klub, a i rukomet u cjelini kao sport, nismo izolirani otok. Evidentno je da će cijeli sportski svijet osjetiti posljedice svega ovog što se događalo, ali vjerujem da u našim planovima A, B i C kako god da se dogodi mi ćemo biti jedan od klubova koji će egzistirati u periodu koji je pred nama na relativno visokoj razini."

Stigla je i potvrda kako će Zagreb sljedeću sezonu sigurno igrati u Ligi prvaka.

"Klub je dobio službeni dopis EHF-a gdje smo obaviješteni da smo iduće sezone sudionici elitne Lige prvaka. S obzirom da se postojeći format s 28 klubova mijenja i od sljedeće sezone je sa 16 klubova, dvije skupine po osam. Izravan plasman u tu Ligu prvaka imaju prvaci država s najboljim nacionalnim koeficijentom, točnije njih devet i to Francuska, Njemačka, Mađarska, Sjeverna Makedonija, Španjolska, Poljska, Danska, Hrvatska i Portugal. Pretpostavljam da će i drugoplasirani iz Njemačke, Francuske i Mađarske također biti tu putem pozivnica, dijeli ih se šest, a zasad ju je samo Wisla Plock zatražila. Bit će to i za nas veliki izazov jer je tu sama krema europskog rukometa."

Inače, zanimljiv podatak je i dogovor klubova o neotimanju igrača s kojim su se složili svi osim Meškova, a Bjelorusi su priznali kako kreću u shopping u Vardar.

"Imali smo videokonferenciju, svi sudionici Lige prvaka iz ove sezone i postignut je džentlmenski sporazum oko statusa igrača. Nema tu nikakvih tajni, klubovi već smanjuju igračima ugovore u cijeloj Europi i dogovorili smo da u slučaju da neki od klubova sudionika ovog sporazuma želi kontaktirati igrača iz drugog kluba kojem je smanjena plaća, da to ne može napraviti bez dozvole kluba. S tim su se složili svi osim Meškova koji je javno rekao da već sada gleda uzeti nekoliko igrača iz Vardara."

Damir Bičanić završio je igračku karijeru i dolazi na funkciju direktora za međunarodne odnose i odnose s rukometnim institucijama.

"Hvala klubu što je u meni prepoznao osobu koja će se baviti novim poslom koji će biti zahtjevan. Novi format Lige prvaka će zahtjevati osobu koja će voditi komunikaciju kako s Ligom prvaka, tako i s klubovima. Bit ću uključen i u komunikaciju sa SEHA ligom i domaćom ligom. Malo je čudna ova situacija i na ovaj način završiti karijeru, tome se nisam nadao, ali život piše čudne priče i to smo svi osjetili zadnja dva mjeseca. Malo su mi pomiješani osjećaji jer sam bio profesionalni sportaš od svoje 15. godine, a na ljeto ću napuniti 35. Malo jesam tužan, ali ostajem u klubu koji volim", kaže Bičanić.

Glavni menadžer Božidar Jović najavio je skori dolazak Veselina Vujovića i Slovenaca, a onda i pojačanja.

"Momčad koja je tu na okupu bez Slovenaca i našeg trenera koji bi trebali doći idući tjedan. Dečki rade i jedva čekaju ulazak u dvorani, no čekamo statičare da dođu pregledati dvoranu i daju nam dozvolu za ulazak u nju. Naravno, to neće biti pravi rukometni treninzi jer još nema kontakta. Jako je teško, dečki trče na suho i kondicijski se pripremaju što je dobro jer su se zaležali doma ovih 30 dana. Što se tiče novih igrača, oni bi trebali doći u lipnju zbog stanova i ostalih stvari, oni su u svojim klubovima pod obavezama do 1. lipnja."

"11. ožujka smo odigrali zadnju utakmicu i nakon toga sve je stalo. Prije dva tjedna smo počeli raditi po grupama, zahvaljujem se NK Trešnjevki i njihovom predsjedniku što su nam omogućili rad na njihovom terenu. Bit će težak put vratiti igrače, dva mjeseca su bez lopte. Što se tiče trenutne ekipe, igrači kojima su ugovori završili, s njima smo se dogovorili da ne moraju trenirati i raspustili smo ih te smo priključili mlađe igrače koji su na posudbi u Gorici", dodao je sportski direktor Josip Valčić.

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!