Nogomet

Messi: 'Barcelona ne može osvojiti Ligu prvaka ako budemo igrali kao do sada'

Matej Kačan • petak, 15.05.2020.
Messi: 'Barcelona ne može osvojiti Ligu prvaka ako budemo igrali kao do sada'

Argentinska zvijezda Barcelone Leo Messi je bio kritičan prema igrama svoje ekipe te je kazao kako se Barcelona mora drastično popraviti nakon pauze ako želi one najveće trofeje...

Svjesni su svi, a očito je svjestan i Lionel Messi - Barcelonine igre nisu zadovoljavajuće ove sezone. Iako je ekipa i dalje u Ligi prvaka te u igri za naslov u La Ligi, najbolji igrač svijeta je uvjeren kako se predstave Barcelone moraju drastično popraviti ako želi uzeti trofeje.

Barcelona se baš spremala za susret s Napolijem u osmini finala Lige prvaka kad je sezonu prekinuo koronavirus, a nakon povratka nogometa će ipak prva na rasporedu biti domaća liga. No u svakom slučaju, Messi se ne slaže sa svojim trenerom Quiqueom Setienom koji je kazao kako momčad može do krova Europe.

"Nikad nisam sumnjao u kvalitetu momčadi ili da možemo osvojiti sve što se može, ali ne i na način na koji smo igrali. Naravno, svi imaju pravo na mišljenje i to se mora poštovati. Moje se bazira na tome da sam bio sretan igrati Ligu prvaka svake godine i znam da ju je nemoguće osvojiti igranjem onako kako smo mi igrali. Možda je Setien nešto krivo razumio", kazao je Messi.

Duga pauza mogla bi doći kao svojevrstan reset pa bi odnosi snaga po povratku nogometa mogli biti drukčiji u odnosu na zimu. Vjerojatno će važnije biti tko je što radio tijekom pandemije od onoga kakva je forma bila prije.

"Ova pauza nam na kraju možda bude i koristila, ali vidjet ćemo mogu li se natjecanja nastaviti te ćemo tamo ostaviti sve sumnje, moći ćemo provjeriti na kakvoj smo razini ili koju razinu možemo dosegnuti kad počnemo. Povratak treninzima je prvi korak, ali moramo poduzeti sve mjere kako bi mogli nastaviti s igranjem uza zatvorenih vrata. Osobno se veselim povratku natjecanja. Znam da će sve biti čudno bez navijača i uz osjećaj da uistinu ne bi htjeli biti odvojeni od obitelji, ali morat ćemo vidjeti kako će sve to izgledati", kazao je Messi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!