Nogomet

Kronologija: Nogomet se vratio, stroj za golove Haaland strijelac prvog pogotka, Jedvaj zabio za Augsburg

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • subota, 16.05.2020.
Kronologija: Nogomet se vratio, stroj za golove Haaland strijelac prvog pogotka, Jedvaj zabio za Augsburg

Više od dva mjeseca bili smo bez vrhunskog nogometa, a to će se danas promijeniti. Sezona se nastavlja u Njemačkoj koja će biti primjer ostalima kako bi trebao izgledati nogomet bliske budućnosti...

Bundesliga, 26. kolo (15:30):
Augsburg - Wolfsburg 1:2 (0:1 Steffen 44., 1:1 JEDVAJ 54., 1:2 Ginczek 91.)
Borussia Dortmund - Schalke 4:0 (1:0 Haaland 28., 2:0 Guerreiro 45., 3:0 Hazard 48., 4:0 Guerreiro 63.)
Fortuna - Paderborn 0:0
Hoffenheim - Hertha 0:3 (0:1 Akpoguma ag 59., 0:2 Ibišević 60., 0:3 Cunha 74.)
RB Leipzig - Freiburg 1:1 (0:1 Gulde 34., 1:1 Poulsen 77.)


Kraj svih susreta, bilo je dosta uzbuđenja, VAR reakcija u ključnim trenucima, a najuvjerljivija je bila dortmundska Borussia koja je slavila 4:0 protiv Schalkea. U posljednjem nedjeljnom susretu od 18:30 sastaju se Eintracht i Borussia Mönchengladbach.


Leipzig - Freiburg - 1:2!!!! Freiburg na samom kraju dolazi do pogotka, Koch je poslao loptu u mrežu, ali VAR poništava pogodak zbog zaleđa. Ostaje 1:1.


Augsburg - Wolfsburg - 1:2!!!! I umjesto da domaćin vodi, Wolfsburg dolazi do pogotka u 91. minuti! Igrač koji je zamijenio Josipa Brekala, Daniel Ginczek, iz blizine je zabio na dodavanje Mbabua s desne strane.


Borussia - Schalke - Kao da situacija nije dovoljno teška za Schalke, ulazi Jadon Sancho. Hazard je izgleda ozlijeđen, morao je napustiti igru.


Leipzig - Freiburg - 1:1!!!! Vraća se Leipzig! Pritisak je urodio plodom, Kampl je ubacio s lijeve strane, a Poulsen nadskočio čuvara i glavom zabio za poravnanje. Dani Olmo i dalje nije u igri.


Hoffenheim - Hertha - 0:3!!!! Kakav pogodak Matheusa Cunhe! Dobio je loptu uz aut liniju na desnoj strani, slomio čuvara, ušao u 16 metara uz gol aut liniju i onda iz teške pozicije pogodio u suprotni kut. Teško je objasniti što se događa s Hoffenheimom.


Augsburg - Wolfsburg - 2:1!!!! Max je izveo slobodan udarac s desne strane, u kaznenom prostoru najbolje se snašao Uduokhai koji je iz neugodne situacije prenio loptu u gol za potpuni preokret. Ili ipak ne, uključio se VAR, snimka je pregledana i pogodak ipak nije priznat.


Borussia - Schalke - 4:0!!!! Krasan gol Guerreira! Još jedna brza akcija Borussije koju Schalke jednostavno ne može pratiti. Halland je u konačnici jako lijepo proigrao Guerreira koji bježi obrani i ostaje sam u kaznenom prostoru te vanjskim dijelom kopačke rutinski podiže na četiri razlike.


Hoffenheim - Hertha - 0:2!!!! Odmah i drugi gol za Herthu! Mittelstadt je ubacio s lijeve strane na peterac gdje dmaćini ostavljaju Ibiševića koji lakoćom zabija.


Hoffenheim - Hertha - 0:1!!!! Hertha vodi 1:0 nakon što je Pekarik pucao izvana, a Akpogumu je lopta na putu do gola pogodila, skrenula i prevarila vratara.


Augsburg - Wolfsburg - 1:1!!!! Tin Jedvaj! Augsburg je došao do poravnanja. Vratar gostiju obranio je prvi pokušaj, ali u blizini je bio Jedvaj koji to nije mogao promašiti i ugurao je loptu u mrežu.


Borussia - Schalke - Hazard se pokazao kao sjajan džoker, gol i asistencija, a trebao je krenuti na klupi. Nije loše.


Borussia - Schalke - 3:0!!!! Vrlo brzo Borussia dolazi do trećeg gola. Jednostavna kontra, Haaland je povukao napad, izbacio u prostor Brandta koji na drugoj strani vidi natrčalog Hazarda, idealno ga pronalazi, a on s 15 metara rutinski zabija. Haaland je u tom napadu lakše stradao, ukazana mu je pomoć i nastavlja igru.


Počelo je drugo poluvrijeme.


Završilo je prvo poluvrijeme na svim travnjacima.


Borussia - Schalke - 2:0!!!! Borussia bježi na dva gola prednosti! Pritisnuli su domaći igrači goste, Schubert je pod pritiskom ispucao i samo predao loptu domaćinu, uslijedila je brza akcija, Brandt je u kaznenom prostoru pronašao natrčalog Guerreira koji ovaj put puca puno preciznije i pogađa suprotni kut.


Augsburg - Wolfsburg - 0:1!!!! Lijepa akcija i lijep gol Wolfsburga! S više od 30 metara iskosa loptu je ubacio u 16 metara Otavio, na nju je išao Renate Steffen i s 14-15 metara glavom poslao loptu u mrežu! Vrlo precizan udarac Steffena.


Borussia - Schalke - 36. minuta donijela je novu dobru priliku za Borussiju. Uporni Hakimi nije odustajao i dostigao je loptu prije nego je otišla u gol aut, vratio ju je u sredinu gdje natrčava Guerreiro i pokazuje lošu završnicu. S 12-13 metara nije dobro zakačio loptu, ona je otišla visoko preko gola.


Leipzig - Freiburg - 0:1!!!! Nakon ubačaja iz kornera obrana Leipziga loše je reagirala, a Gulde je iznenadio domaćina i pogodio za vodstvo Freiburga.


Borussia - Schalke - 1:0!!!! Borussia je probila led u 28. minuti, Hazard, koji nije trebao krenuti pod prve minute, ubacio je s desne strane, a Haaland krasno skreće loptu u mrežu!


Borussia - Schalke - Prijeti i Schalke, bila je to jako dobra prilika za Calgiurija, ali Burki brani. Moglo se vrlo lako dogoditi da gosti povedu. Caligiuri je dobio loptu na rubu peterca, pucao, vratar je odbio, ponovno do Caligiurija, ali zaustavio ga je Akanji.


Prošlo je više od polovice prvog poluvremena na svim utakmicama, pogodaka još nema. Još jednom je zaprijetio Haaland i to nakon kornera, pucao je iz poluvoleja s desetak metara, u vanjski dio mreže.


Borussia - Schalke - Mora se priznati da se Schalke dosta dobro drži iako je Borussia imala već dvije dosta dobre prilike. S obzirom na igre ove sezone, bilo je malo onih koji su Schalkeu davali neke velike šanse iako Borussia ima problema s ozljedama.


Borussia - Schalke - Neobična je atmosfera, ogromne tribine su u potpunosti prazne, čuju se sve upute trenera, razgovori na terenu i moramo priznati kako prvi put vidimo kako tribine Borussijinog stadiona izgledaju bez gledatelja, a s igračima na terenu. Prošlo je 15 minuta i još čekamo na prvi pogodak.


Borussia - Schalke - U fokusu nam je dvoboj u Dortmundu gdje Borussia u ruhrskom derbiju igra protiv Schalkea. Inače tu je u zadnji tren otpao Reyna zbog ozljede na zagrijavanju i od prve minute igra Hazard. Sancho je na klupi. Viđena je i prva velika prilika na susretu, Haaland je fantastično prošao, ali je i Schubert odlično reagirao i uzeo mu loptu.


Počelo je! Požurili su u Düsseldorfu i oni su službeno prvi krenuli, ali i sve ostale utakmice startale su u terminu od 15:30. Trojica Hrvata su u prvih 11 i to sva trojica u dvoboju između Augsburga i Wolfsburga. Tin Jedvaj je na jednoj strani, a na drugoj su Josip Brekalo i Marin Pongračić. Gledatelja nema, atmosfera je čudna, ali moramo se na to priviknuti jer će tako biti još dugo dugo.


Augsburg - Wolfsburg

Augsburg: Luthe, Baier, Framberger, Jedvaj, Khedira, Lowen, Max, Niederlechner, Richter, Suchy, Vargas

Wolfsburg: Casteels, Arnold, Brekalo, Brooks, Joao Victor, Mbabu, Mehmedi, Otavio, Pongračić, Schlager, Steffen


RB Leipzig - Freiburg

RB Leipzig: Gulacsi, Adams, Angelino, Halstenberg, Kampl, Klostermann, Laimer, Mukiele, Nkunku, Poulsen, Werner

Freiburg: Schwolow, Grifo, Gulde, Gunter, Heintz, Hofler, Koch, Lienhart, Petersen, Sallai, Schmid


Hoffenheim - Hertha

Hoffenheim: Baumann, Akpoguma, Baumgartner, Bebou, Grillitsch, Hubner, Kaderabek, Posch, Rudy, Skov, Zuber

Hertha: Jarstein, Boyata, Cunha, Grujić, Ibišević, Lukebakio, Mittelstadt, Pekarik, Plattenhardt, Skjelbred, Torunarigha


Fortuna - Paderborn

Fortuna Düsseldorf: Kastenmeier, Ayhan, Berisha, Giesselmann, Hoffmann, Karaman, Sobottka, Stoger, Suttner, Thommy, Zimmermann

Paderborn: Zingerle, Antwi-Adjej, Collins, Drager, Gjasula, Hunemeier, Jastrzembski, Proger, Schonlau, Srbeny, Vasiliadis


Borussia Dortmund - Schalke 04

Borussia Dortmund: Burki, Akanji, Brandt, Dahoud, Delaney, Guerreiro, Haaland, Hakimi, Hummels, Piszczek, Hazard

Schalke: Schubert, Caligiuri, Harit, Kenny, McKennie, Nastasić, Oczipka, Raman, Sane, Serdar, Todibo


Proteklih tjedana mogli smo "uživati" u nogometnim vratolomijama u Bjelorusiji, Nikaragvi, Tadžikistanu, Turkmenistanu, a oni koji su željeli znati još više, usudili su se pogledati i pokoju utakmicu prvenstva Burundija.

Daleko je to od ikakve kvalitete koja bi zadovoljila nogometne zaljubljenike, tek su Bjelorusi tu ispunjavali dio toga dok klubovi ostalih liga imali bi podosta problema ostati u Drugoj HNL.

Došlo je vrijeme za ozbiljan nogomet, vraća se Bundesliga. S nestrpljenjem se očekivala dozvola za nastavak sezone, a otkako je došla pa sve do danas sa strahom su se dočekivale vijesti iz Njemačke po pitanju testiranja igrača. Bilo je nekoliko kriznih situacija, ali preko svega se prešlo i bundesligaši su ponovno na travnjaku.

Bundesliga

1Bayer Leverkusen 3177:22+5581
2Bayern 3189:38+5169
3Stuttgart 3170:38+3264
4RB Leipzig 3274:36+3863
5Borussia D. 3159:39+2057
6Eintracht Frankfurt 3147:42+545
7Hoffenheim 3256:64-840
8Freiburg 3143:55-1240
9Augsburg 3148:52-439
10Heidenheim 3144:52-837
11Werder Bremen 3141:50-937
12Wolfsburg 3137:51-1434
13Borussia M. 3153:60-732
14Union Berlin 3126:50-2430
15Bochum 3137:62-2530
16Mainz 05 3132:49-1728
17Köln 3124:54-3023
18Darmstadt 3130:73-4317

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!