Košarka

Bojanu Bogdanoviću je gotova sezona, ide na operaciju zgloba

Matej Kačan • ponedjeljak, 18.05.2020.
Bojanu Bogdanoviću je gotova sezona, ide na operaciju zgloba

Kako javlja NBA insajder Adrian Wojnarowski s ESPN-a, hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović odlazi na operaciju zgloba desne ruke te će se vratiti tek početkom sezone 2020/21...

Kako je u ponedjeljak navečer javio ESPN-ov Adrian Wojnarowski, krilo Utah Jazza i najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović završio je ovu sezonu. Bogdanović ide na operaciju ozlijeđenog zgloba desne ruke te se puni oporavak očekuje tek na jesen za početak sezone 2020/21.

Kako Wojnarowski navodi, Bogdanović je zglob ozlijedio u siječnju te je do prekida sezone u ožujku igrao uz bol, a ova operacija ima smisla kako bi zaštitila dugotrajni Hrvatov ugovor s Jazzom koji iznosi 73 milijuna dolara na četiri godine.

Bogdanović je ove sezone u NBA u prosjeku postizao 20 poena te je bio jedan od ključnih igrača Jazza koji trenutno leži na četvrtom mjestu Zapadne konferencije. Što se reprezentativne karijere tiče, odgađanjem Olimpijskih igara u Tokiju i kvalifikacijskog turnira u Splitu se Bojanu otvara dovoljno vremena da se potpuno oporavi i uđe u formu kako bi za reprezentaciju nastupio zdrav.

Da se kojim slučajem sezona odigrala do kraja, Bogdanović bi bio u riziku pogoršavanja ozljede ili bi za reprezentaciju na ljeto igrao načet. Vrijedni američki statističari su našli zanimljiv detalj Bogdanovićeve izvanredne sezone pa je tako Hrvat uz Khrisa Middletona bio jedini igrač koji je zabijao najmanje 20 poena uz 40% šuta za tri i 90% s linije slobodnih bacanja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!