Košarka

Dosadašnji Cibonin igrač pojačao njemačkog prvoligaša

Matej Kačan • ponedjeljak, 18.05.2020.
Dosadašnji Cibonin igrač pojačao njemačkog prvoligaša
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Njemački prvoligaš Rasta iz Vechte je objavio kako je za završni turnir Bundeslige u Münchenu doveo dvojicu igrača, a jedan od njih je i dosadašnji Cibonin bek Matic Rebec...

Iako je košarkaška sezona u Hrvatskoj praktički gotova, izgleda da se tržište igrača barem malo otvorilo, barem ono izlazno. Tako sezona po svoj prilici nije gotova za dosadašnjeg Ciboninog organizatora igre Matica Rebeca.

25-godišnji Slovenac je pojačao redove bundesligaša Raste iz Vechte koja osnažuje svoj kadar za završni turnir Bundeslige u Münchenu na kojem će se rasplesti poredak elitnog njemačkog košarkaškog razreda. Turnir bi se trebao odigrati od šestog do 28. lipnja.

Uz njega će momčad pojačati Poljak Jaroslaw Zyskowski koji je za Zielonu Goru Žana Tabaka prosječno zabijao 15.6 poena u poljskom prvenstvu gdje je osvojio i nagradu za najkorisnijeg igrača lige.

Vechta je tako skupila potrebnih 10 igrača za nastavak prvenstva, a treninzi počinju čim se donese dozvola vlasti. Već u subotu su krenuli prvi momčadski testovi na koronavirus, dok se drugi rade u ponedjeljak navečer.

Rebec je u Ciboni bilježio 9.2 poena i 5.7 asistencija u 21 susretu HT Premijer lige, dok su u ABA ligi te brojke padale na sedam poena i 4.6 asistencija, a Cibonu je napustio kad mu je uslijed mjera štednje raskinut ugovor zajedno sa svima u klubu.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!