Tenis

Hrvatski tenisači oduševljeni uvjetima u Zadru: 'Višnjik može postati svjetsko tenisko središte'

Mihaela Bradovski • srijeda, 20.05.2020.
Hrvatski tenisači oduševljeni uvjetima u Zadru: 'Višnjik može postati svjetsko tenisko središte'
Foto: Pixsell

Dio hrvatske Davis Cup reprezentacije okupio se u Zadru gdje će zajedno trenirati, a igrači su oduševljeni onim što ih je dočekalo te posebno novim betonskim terenima...

Hrvatski tenisači na Višnjiku imaju sjajne uvjete. Zemljani i betonski tereni su im na raspolaganju i dobro će im doći ovo vrijeme zajedničkih treninga nakon ublažavanja mjera.

"Nove betonske terene dosad sam vidio samo na fotografijama nedugo nakon radova i odmah su me se dojmili, ali sada kada sam ih osjetio pod nogama, mogu samo reći izvrsno", oduševljeno je prokomentirao za Sportske novosti Borna Ćorić.

Na Višnjiku ih je dočekao i veliki broj mladih tenisača što je posebno oduševilo Ćorića.

"Oduševljen sam prizorom koji me dočekao. Izgradnja ovih kompleksa je pun pogodak te kada se stvore epidemiološki uvjeti, Zadar bi mogao postati svjetsko tenisko središte. Presretan sam viđenim i ako doprinosim barem malo da se u Zadru kod djece za jedan posto podigne interes za tenisom, oduševljen sam."

I Matija Pecotić ostao je oduševljen viđenim u Zadru.

"Odlično poznajem Zadar, ovdje dolazim već 25 godina i nema terena na kojem nisam igrao. Međutim ovo što sam vidio na Višnjiku je veličanstveno, svaka čast na zamisli da se u gradu s ovakvom mikroklimom nalazi ovaj kompleks. Osim tenisa svi drugi sportovi mogu se upražnjavati. Neću nimalo pretjerati ako kažem da ovi betonski tereni odgovaraju zahtjevima i US Opena."

Nešto kasnije očekuju se i Marin Čilić i Ivan Dodig kao i izbornik Vedran Martić.

FOTO: Dino Stanin/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!