Vodeni sportovi

Tucak: 'U najboljoj smo poziciji, naši mlađi igrači zapravo su već godinama nositelji igre'

Branimir Korać • srijeda, 20.05.2020.
Tucak: 'U najboljoj smo poziciji, naši mlađi igrači zapravo su već godinama nositelji igre'
Foto: Pixsell

Hrvatska vaterpolska reprezentacija ima jasne konture i neće trebati korjenite promjene u skoroj budućnosti, smjena generacija postupno je odrađena...

Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak nada se kako će se reprezentacija što prije okupiti kako bi se počelo nadoknađivati sve ono što je izgubljeno posljednjih mjeseci.

"Teško je išta planirati i najavljivati kada ne znamo kako razmišlja korona. Pitanje je kakav će biti drugi val tog ludila, zasad sam zadovoljan što su se u bazen vratili domaći igrači, Jug i Mladost su u punom pogonu i imam puno povjerenje u naše trenere. Imperativ nam je sastati se čim prije, već krajem svibnja ili početkom lipnja jer moramo biti spremni za olimpijske kvalifikacije. Kasnije neće biti vremena jer će biti puno klupskih obaveza. Ostale reprezentacije već dijelom rade, pokušavam dogovorit neki sparing s Grcima, u kontaktu sam i sa Srbima...", ističe Tucak za Jutarnji list.

Dva mjeseca pauze je stvarno puno i tu se jako izgubilo.

"To je jako puno, ali bit ću pozitivac pa reći da su se barem dobro odmorili jer je ritam bio ubitačan. Teško je nešto dugoročno planirati, pitanje je što će biti s Olimpijskim igrama, ali barem Svjetsko i Europsko prvenstvo ne bi trebali biti upitni."

Ono što izbornika veseli je činjenica da Hrvatska neće morati u potpunu rekonstrukciju nakon Olimpijskih igara.

"Nitko nije u našoj poziciji, svi će morati raditi veću smjenu generacija, osim nas. Mi smo puno ranije to obavili i uveli Bijača, Vukičevića, Fatovića, Bukića, Macana, Benića, Miloša, Marcelića i u najboljoj smo poziciji za ciklus između ovih Igara i onih u Parizu 2024. godine. Naši mlađi igrači zapravo su već godinama nositelji igre u reprezentaciji."

FOTO: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!