Tenis

Na današnji dan: Mate Pavić uspeo se na svjetski vrh u konkurenciji parova

Mihaela Bradovski • četvrtak, 21.05.2020.
Na današnji dan: Mate Pavić uspeo se na svjetski vrh u konkurenciji parova
Foto: Pixsell

Nakon briljantnih rezultata koje je ostvarivao u paru s Austrijancem Oliverom Marachom, Mate Pavić uspeo se na svjetski vrh u konkurenciji muških parova...

Prije točno dvije godine Mate Pavić postao je prvi igrač svijeta u konkurenciji parova. Prvi hrvatski tenisač na vrhu bez obzira je li riječ o singlu ili parovima.

Bio je u formi života, pokazalo se kako mu se isplatila koncentracija na parove nakon što u singlu nije ostvarivao zadovoljavajuće rezultate.

Pohod na vrh krenuo je kada se spojio s Austrijancem Oliverom Marachom. Tenisači često znaju dogovoriti kratkoročnu suradnju kada im se poklopi da su na nekom turniru bez stalnih partnera u paru, pa su tako i Pavić i Marach spojeni u Miamiju 2017. godine.

Suradnja se ipak produžila i na europsku zemljanu sezonu gdje nisu briljirali, dogovorili su još kako će odraditi travnatu sezonu i nakon Wimbledona svatko svojim putem.

Međutim, na travi su eksplodirali. Nanizali su finala Stuttgarta, Antalyje i Wimbledona, posebno sjajno igrali su u Londonu gdje su u finalu bili na korak do titule, ali nakon maratona ipak su slavili Lukasz Kubot i Marcelo Melo.

Bio je to znak da ipak nema razloga za razbijanjem uspješne kombinacije, a najbolje razdoblje uslijedilo je u prvoj polovici 2018. godine gdje su i jurnuli na vrh.

Naime u kratkom razdoblju osvojili su Dohu, Auckland i Australian Open, imali 17 pobjeda zaredom, a nakon što su slavili u Ženevi 21. svibnja, Pavić je postao svjetski broj jedan. Iza njega su pali Kubot i Melo koji su u tom trenutku imali po 7.050 bodova, 40 bodova manje od Pavića.

Osam tjedana Mate je bio na vrhu i ponosio se titulom najboljeg igrača svijeta u konkurenciji parova. Danas više ne nastupa s Marachom, a trenutno je 15. igrač svijeta. Na vrhu su Kolumbijci Robert Farah i Juan Sebastian Cabal.

U zadnje vrijeme Pavić je igrao s još jednim vrhunskim igračem u konkurenciji parova Brunom Soaresom i imaju potencijala za velike rezultate.

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!