Rukomet

Ljubomir Vranješ pozvao slovenske rukometaše na treninge

Matej Kačan • četvrtak, 21.05.2020.
Ljubomir Vranješ pozvao slovenske rukometaše na treninge
Foto: Pixsell

Bez obzira na pauzu zbog koronavirusa, slovenski rukometni izbornik Ljubomir Vranješ odabrao je 19 igrača koje je pozvao na treninge u rodnoj zemlji dok nema natjecanja...

Izgleda kako će pauzu u natjecanjima zbog koronavirusa na najbolji način iskoristiti slovenska rukometna reprezentacija. Tamošnji je rukometni savez objavio plan treninga i priprema za svoju nacionalnu vrstu, a tim povodom je Ljubomir Vranješ objavio listu od 19 imena koji su pozvani na pripreme.

"Izbornik je pozvao 19 rukometaša koji su spremni za treniranje na treninge koji se održavaju u Sloveniji", objavio je Savez. Ovo i simbolički znači početak novog ciklusa za reprezentaciju koja će se okupiti u utorak u Kodeljevu iako do novih natjecanja ima još nekoliko mjeseci.

Slovenci su trebali nastupiti na kvalifikacijskom turniru za OI u Berlinu, a očekivali su ih i susreti protiv Srbije za mjesto na Svjetskom prvenstvu u Egiptu. No sve je to odgođeno pa će Slovenci imati dovoljno vremena za pripremu, a kako bi se skratilo vrijeme između dva okupljanja koje bi bilo predugo, odlučeno je da se organiziraju ovi treninzi za igrače koji su sudjelovali na pripremama za minulo Europsko prvenstvo.

"Izuzetno sam zadovoljan inicijativom Rukometnog saveza Slovenije. Više puta smo s dečkima naglašavali da nismo samo ekipa, već da živimo zajedno kao prava obitelj tijekom raznih priprema. U neočekivanoj višemjesečnoj pauzi reprezentacije zbog otkazivanja natjecanja, nedostajalo bi mi naše vrijeme zajedno. Epidemija je zaista paralizirala ono što se događa u našem sportu i sportu općenito, ali uvjeren sam da ćemo se iz ove situacije vratiti još jači i bolji. U utorak ćemo napraviti prvi korak u reprezentaciji i ponovno se osvrnuti na izazove koji su pred nama u skoroj budućnosti", kazao je Blaž Janc.

Igrači koji su pozvani na sastanak i treninge su: Blaž Blagotinšek, Dean Bombač, Nejc Cehte, Darko Cingesar, Jure Dolenec, Klemen Ferlin, Matej Gaber, Nik Henigman, Kristjan Horžen, Blaž Janc, Urh Kastelic, Tilen Kodrin, Urban Lesjak, Žiga Mlakar, Rok Ovniček, Mario Šostarić, Rok Zaponšek, Miha Zarabec, Igor Žabič

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!