Nogomet

Baturina strijelac u visokoj pobjedi, Jakirovićev Maribor preokretom svladao drugoligaša

Mihaela Bradovski • subota, 23.05.2020.
Baturina strijelac u visokoj pobjedi, Jakirovićev Maribor preokretom svladao drugoligaša
Foto: Pixsell

I slovenski klubovi krenuli su s odigravanjem prijateljskih susreta. Bravo je uz pogodak Roka Baturine svladao trećeligaša Brinje, a Maribor je pod vodstvom Sergeja Jakirovića bio bolji od drugoligaša Nafte...

Bravo iz Celja priprema se za nastavak natjecanja u najvišem slovenskom rangu, a u subotu je u orijateljskom susretu igrao protiv Brinja iz Grosuplja. Trećeligaš nije bio ravnopravan protivnik i poražen je s visokih 6:0.

U svakom poluvremenu Bravo je došao do tri pogotka, a strijelac trećeg gola na susretu bio je Dinamov napadač na posudbi u Celju Roko Baturina. Osim njega mrežu gostiju tresli su i Kramarić, Nukić, Matko, Kurtović i Trontelj.

I Sergej Jakirović je startao i to je prvi put vodio momčad Maribora s klupe. Bivši trener Gorice krenuo je pobjedom protiv drugoligaša Nafte iz Lendave koju je Maribor u susretu 2×60 minuta svladao s 3:1.

Nije dobro krenulo za Mariborčane, Nafta je povela golom Ploja u 14. minuti i držala je tu prednost sve do 61. minute kada Cretu poravnava. Četiri minute kasnije Maher zabija za preokret da bi Felipe Santos u 107. minuti postavio konačnih 3:1.

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!