Nogomet

Kaka: '2007. smo se užasno bojali da se ne ponovi Istanbul'

Matej Kačan • nedjelja, 24.05.2020.
Kaka: '2007. smo se užasno bojali da se ne ponovi Istanbul'
Foto: Sandro Donda

Brazilski virtuoz Kaka prisjetio se finala Lige prvaka 2007. kad je Milan uzvratio Liverpoolu za poraz 2005., ali su se igrači talijanskog velikana užasno bojali novog preokreta...

Sredinom 2000-ih su jedno mini rivalstvo u Ligi prvaka razvili engleski i talijanski velikani Liverpool i Milan. Oni su između sebe odigrali dva finala u tri godine, a po jedno je otišlo svakom. Jedan od ključnih igrača Milana tih godina bio je Brazilac Kaka koji se prisjetio finala 2007.

Tad je Milan dobio 2:1 te je podignuo pehar, ali je Kaka priznao da su on i njegovi suigrači imali ogroman strah da im se ne ponovi kultna večer u Istanbulu kad je Liverpool nadoknadio 3:0 na poluvremenu i slavio nakon jedanaesteraca. 2007. je Pippo Inzaghi zabio dva pogotka, ali je strah u kosti igrača Milana utjerao pogodak Dirka Kuyta.

"Bilo je grozno kad su zabili taj gol jer se vratila uspomena na 2005. i pomislio sam: 'O ne, ne opet.' Bila je to borba živaca i osjetili smo strah, taj osjećaj da se isto događa opet. Srećom smo izdržali i slavili na kraju", kazala je nekadašnja Zlatna lopta.

Kaka je 2007. bio posljednji igrač s nagradom za najboljeg na svijetu prije dominacije Messija i Ronalda koju je prekinuo tek Luka Modrić 2018. Kaka je te šampionske Milanove sezone zabio 10 golova u Ligi prvaka, a kao duboko religiozan čovjek je u tom finalu vidio blagoslov.

"Bio je to Božji znak, a ne slučajnost. Duboko u sebi smo imali osjećaj i pitali se hiće li nas opet pobijediti u finalu. Ne želim to zvati nekakvom osvetom, to bi bilo previše. No svakako je bilo čudesno i čarobno", kazao je Kaka koji se umirovio 2017.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!