Rukomet

Slavica Schuster blizu prekida karijere

Matej Kačan • ponedjeljak, 25.05.2020.
Slavica Schuster blizu prekida karijere
Foto: Pixsell

Hrvatska rukometašica Slavica Schuster blizu je odluke o završetku karijere, a životni planovi joj više idu u akademskom smjeru te ne očekuje da će ostati u rukometu...

Kako prenosi podravski.hr, hrvatska rukometašica Slavica Schuster vrlo je blizu odluke o prekidu rukometne karijere u 31. godini života. Schuster je ove sezone bila članica Albe iz Szekesfehervara.

Mađarska ju je momčad htjela i zadržati, ali je hrvatska rukometašica odbila ponudu, a za lokalni portal iz svog kraja je kazala: "Mislim da je bilo dosta, nemam baš planova za nastavak karijere. Pokušat ću se zaposliti, karijeru ću nastaviti jedino ako se pojavi nešto neočekivano."

Schuster uz bogatu sportsku karijeru ima i akademske uspjehe pa je na Sveučilištu u Novoj Gorici u Sloveniji 2019. doktorirala na području znanosti o okolišu pa joj traženje posla ne bi trebao biti problem. Schuster je već sa 17 godina za Podravku igrala Ligu prvakinja, a nastupala je za mnoge klubove po Europi.

Nastupala je još za Zamet, Bjelovar, Ajdovščinu i Iuventu, ali i za španjolsku Gran Canariju gdje je postigla najveće momčadske uspjehe osvajanjem prvenstva Španjolske i europskog Challenge kupa. Za seniorsku reprezentaciju je prvi put nastupila u studenom 2019. godine, nedugo nakon doktorata.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!