Zimski sportovi

NHL u lipnju kreće s drugom fazom povratka, trenirat će se u malim grupama

Matej Kačan • utorak, 26.05.2020.
NHL u lipnju kreće s drugom fazom povratka, trenirat će se u malim grupama

NHL je poslala dopis svojim ekipama u kojem se objašnjava druga faza povratka hokeju nakon koronavirusa po kojoj bi se trebalo početi trenirati u malim grupama početkom lipnja...

I američka hokejaška NHL liga je na pauzi zbog koronavirusa od polovice ožujka, a u ponedjeljak je svojim klubovima poslala dopis u kojem je rani lipanj postavljen kao cilj početka druge faze protokola povratku igranju. To uključuje povratak treninzima u malim grupama na i van leda.

"Nije još određeno kad bi točno druga faza trebala početi i koliko će trajati. Nastavljamo pratiti razvoj situacije u svakom od gradova gdje imamo ekipe i možda se tajming promjeni nakon diskusije sa svim uključenim stranama", stoji u priopćenju.

NHL je dodala kako blisko surađuje s Udrugom igrača te da je protokol vrlo strog, ali ne može eliminirati sav rizik. Dodaje se kako postoje mnogi medicinski scenariji, ali da koronavirus ipak utječe na one starije s prethodnim zdravstvenim problemima, a ne one mlade i zdrave.

Ako druga faza dobije zeleno svjetlo, treninzima će se vratiti grupe do šest igrača bez kontakta, a svi će morati nositi maske pri ulasku i izlasku iz prostorija za trening. Također, ekipe ne mogu tražiti od igrača povratak i odrađivanje izolacije dok god treninzi službeno ne krenu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!