Rukomet

Kraj velike karijere: Blaženko Lacković povukao se u igračku mirovinu

Branimir Korać • četvrtak, 28.05.2020.
Kraj velike karijere: Blaženko Lacković povukao se u igračku mirovinu
Foto: Pixsell

Blaženko Lacković završio je igračku karijeru. Njegovi vršnjaci uglavnom su već dugo u mirovini, a sada je vrijeme i za Laca...

Blaženko Lacković odlazi na zasluženi odmor. Neizostavni dio najvećih hrvatskih uspjeha iz prošlog desetljeća završava karijeru i odlazi u igračku mirovinu.

Lacković je praktički cijelu karijeru proveo na visokoj razini, nije se povlačio po manjim klubovima samo da bi igrao sada pred kraj, nastupao je u HSV-u u vrlo konkurentnoj drugoj njemačkoj ligi.

"Dosta je, vrijeme je za druge, nema smisla više. Uživao sam do kraja i u treninzima i u utakmicama. Mogao bih još igrati na ovoj razini, tijelo i glava su mi u redu, ali želim tu A licencu za trenera. Hoću li biti trener ili nešto drugo, vidjet ćemo, ali ostajem u rukometu", poručio je Lacković za Sportske novosti.

U reprezentaciji je upisao 195 nastupa i postigao 571 pogodak, godinama je bio apsolutni broj jedan na lijevom vanjskom, a s reprezentacijom je osvojio deset velikih odličja.

"Portugal je bio san, a Atena nastavak sna. Ostvario sam i početni san i mnoge nakon njega. Igrao s najboljima, učio od najboljih, nikad se nisam predavao čak ni u Metkoviću gdje sam pauzirao, gdje sam puno naučio, makar nisam igrao. Sjećam se prve utakmice nakon stanke u Kutiji šibica s Partizanom, tri mjeseca prije Portugala. Sjećam se polufinala sa Španjolskom u Portugalu, protiv Masipa jedan na jedan na slabiju stranu. Sjećam se finala Atene gdje sam zabio jedan od ključnih golova, pa one utakmice protiv Nijemaca u Tunisu gdje sam zabio 11 komada. I Hrvatske 2009. cijelog turnira..."

U Bundesligi je proveo četiri godine u Flencburgu, šest u HSV-u i jednu u Kielu, gdje god je bio osvajao je titulu prvaka. Nakon što je 2004. godine potpisao za Flensburg, samo je jednom nakratko napustio Bundesligu i to deset godina kasnije kada je preselio u Vardar, ali brzo se vratio u Kiel.

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!