Nogomet

I Turci nastavljaju prvenstvo, prva utakmica se igra 12. lipnja

Matej Kačan • četvrtak, 28.05.2020.
I Turci nastavljaju prvenstvo, prva utakmica se igra 12. lipnja
Foto: Pixsell

Turski nogometni savez je objavio kako planira nastaviti sezonu u svojoj Super Ligi i to već 12. lipnja, a pripreme za taj datum su prema Turcima već i obavljene...

Isti dan na koji je svoj povratak najavila Premier liga, svoj je kalendar dobio i nogomet u Turskoj. Naime, tamošnji je nogometni savez objavio kako elitni razred turskog nogometa, Super Liga kreće 12. lipnja.

"Kao što su FIFA i UEFA uvijek naglašavale, pronašao se način da se prvak i ekipe koje ispadaju odrede po sportskim rezultatima. Zato je izglasano nastavljanje sezone", stoji u priopćenju Saveza.

Prema Savezu su sve pripreme završene, a 18 klubova je izglasalo nastavak sezone. Uz ligu, nastavlja se i Kup čija će se polufinala odigrati 16. i 18. lipnja. Tako će na terene u Kupu Fenerbahče i Trabzonspor i Aytemiz i Antalyaspor.

Kao i u Bundesligi, i u Super Ligi će se dozvoliti pet izmjena. Tako će Robert Prosinečki u svojoj borbi za ostanak u ligi moći koristiti veći fond igrača kroz 90 minuta.

Prva momčad na tablici je trenutno Trabzonspor koji ima 53 boda, a jednaki broj bodova ima i Bašakšehir. Tri boda zaostaje Galatasaray. Domagoj Vida i njegov Bešiktaš su peti, a Prosinečki je sa svojim Kayserisporom posljednji 18. s tri boda od sigurne zone.

FOTO: Armin Durgut/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!