Nogomet

Tomić za Sportnet: 'Slaven Belupo definitivno vrijedi više nego što to tablica pokazuje, neće nam biti lako'

Branimir Korać • petak, 29.05.2020.
Tomić za Sportnet: 'Slaven Belupo definitivno vrijedi više nego što to tablica pokazuje, neće nam biti lako'
Foto: Pixsell

Nogomet se vraća u Hrvatsku susretom polufinala Kupa između Slaven Belupa i Lokomotive. Trener Lokosa Goran Tomić vjeruje u šanse svoje momčadi, nada se dobrom izdanju unatoč ovoj specifičnoj situaciji, a upozorava da je Slaven kvalitetniji nego što ljestvica pokazuje...

Lokomotiva spremno dočekuje dvoboj protiv Slaven Belupa, prva utakmica nakon gotovo tri mjeseca i vrlo specifičnih priprema.

Goran Tomić suočavao se s istim problemima kao i svi ostali treneri, nije bilo jednostavno posložiti pripreme onako kako nikada ranije niste i vjerojatno niste mislili da ćete raditi.

"Bilo je vrlo specifično, ali svima je bilo jednako. Nismo mi bili u ništa boljoj situaciji nego sve ostale momčadi. Imamo sada ta tri tjedna zajedničkih treninga, što je tu je, očekujem bez obzira na novonastalu situaciju dobro izdanje svoje momčadi u Koprivnici", ističe Tomić.

Koliko je Lokomotiva daleko od onog vrhunca forme i izdanja kakvo je prikazivala prije pauze, teško je procijeniti.

"To ćemo tek vidjeti, teško je ovako reći. Međutim još u prošloj prijateljskoj utakmici protiv Varaždina vidjelo se da smo u nekoj uzlaznoj putanji. Nije lako procijeniti koliko je to daleko od onog izdanja u zadnjem kolu protiv Gorice, ali vjerujem da ćemo do tamo i doći. Kod igrača su želja i volja itekako vidljivi."

Dodatni problem tijekom ovih priprema bilo je to što praktički nije bilo pripremnih utakmica u onoj mjeri u kojoj bi treneri željeli.

"To je stvarno specifično, imali smo samo te dvije utakmice s Varaždinom, do određenog datuma nismo uopće niti mogli odigravati nikakve utakmice i normalno trenirati. Vjerujem da smo ipak na kraju izvukli maksimum."

Subota donosi Slaven Belupo, polufinale Kupa protiv vrlo neugodnog i kvalitetnog protivnika.

"Slaven Belupo je iskusna ekipa s puno internacionalaca koja ima kvalitetan kadar i sigurno zaslužuje puno više bodova nego što trenutno ima. Preko Kupa definitivno vide svoju priliku za izlazak u Europu. Definitivno vrijedi više nego što to tablica pokazuje, uostalom dobio je i nas i Hajduk, ima pregršt igrača s dosta iskustva i neće biti lako."

Još neko vrijeme igrat će se pred praznim tribinama, diljem Europe polako se gledatelji vraćaju uz brojne restrikcije, kod nas još ne.

"Što se tiče nas samih, neće biti nekog posebnog utjecaja, veći problem će to predstavljati našim protivnicima jer kada igrate u Puli ili Varaždinu, sigurno da oni imaju taj dodatni impuls s tribina."

Lokosi u Koprivnicu ne odlaze turistički, oni također vide svoju šansu za ulazak u finale Kupa i napravit će sve da je i iskoriste.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!