Košarka

NBA liga u četvrtak glasa o nastavku

Matej Kačan • subota, 30.05.2020.
NBA liga u četvrtak glasa o nastavku

Ako je vjerovati američkim medijima, sudbina NBA lige će se znati u četvrtak kad glavni odbor lige glasa o planu da se 22 ekipe okupe u srpnju te nastave sezonu u Disney Worldu...

Izgleda da je povratak NBA lige sve izgledniji, a službeno bi sve trebali znati već u četvrtak. Za taj dan je zakazano glasanje na kojem bi odbor lige trebao potvrditi prijedlog povjerenika Adama Silvera o nastavku sezone krajem srpnja.

Kroz protekle mjesece se razmatralo više opcija, ali je najizglednija ona o okupljanju 22 ekipe u karanteni u Orlandu gdje bi se igrala neka vrsta razigravanja za posljednja mjesta u doigravanju u obje konferencije. Za potvrdu ikakve odluke potrebni su glasovi tri četvrtine odbora.

Kako prenosi ESPN, jedan od vlasnika je kazao kako su u ovom slučaju vlasnici stali iza Silvera te ga podupiru pa bi sve trebalo proći bezbolno. Isti izvori govore da nastavak sezone sa svih 30 ekipa nije izgledan, a u 22 ekipe će ući oni koji su do šest pobjeda udaljeni od doigravanja.

Pri tome se ne gleda da to bude jednak broj ekipa iz svake konferencije pa će po trenutnoj ljestvici šest dodatnih ekipa biti Pelicansi, Sunsi, Blazersi, Kingsi i Spursi sa Zapada te Wizardsi s Istoka. Također, u razmatranju ostaje i format od 20 ekipa po kojem ne bi upali Spursi i Wizardsi.

U oba bi se slučaja odigrale još neke utakmice regularne sezone i neka vrsta razigravanja za određivanje posljednjih mjesta u doigravanju, a želja je Sindikata igrača da se prije doigravanja svakako igra neki broj utakmica regularne sezone, makar kao zagrijavanje i pripreme.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBAKoronavirus
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!