Nogomet

Lončar uoči polufinala Kupa: 'Itekako smo motivirani, idemo se potući za pobjedu'

Sportnet, Branimir Korać • nedjelja, 31.05.2020.
Lončar uoči polufinala Kupa: 'Itekako smo motivirani, idemo se potući za pobjedu'
Foto: Pixsell

Osječani večeras na Rujevici hvataju finale Kupa. Posao im neće biti lagan, ali uvjereni su da je ovo prava prilika za finale ovog natjecanja...

Što se donedavno činilo dalekim, sada se sasvim približilo. Stoper Bijelo-plavih Danijel Lončar prije utakmice ističe:

"Znamo svi koliko nam je bitna, a značaj susreta obično uvjetuje i neku pozitivnu napetost. Osobno mogu reći da jedva čekam da sve opet krene, sigurno tako razmišljaju i suigrači. Itekako smo motivirani, idemo se potući za pobjedu!"

Mnogi se sigurno pitaju kakav Osijek možemo očekivati u ogledu koji je označen jednim od najznačajnijih u završnici sezone?

"Svi od nas očekuju, pa i mi sami, da smo u stanju odigrati dobro, a onda su i šanse za prolaz zasigurno realne. Želja je ogromna, ne trebam to ni spominjati. Za nas je jako važno dobro krenuti, osjetiti sigurnost, onda ćemo sigurno biti opasniji i u fazi napada. Da bismo pobijedili, moramo razmišljati o tome kako ih što češće i ozbiljnije ugroziti, a jasno je da ćemo mi u obrani imati nimalo jednostavnu zadaću čuvajući njihove neugodne napadače."

Osijek dugo nije igrao u finalu Kupa, navijači smatraju da je ove sezone prava prilika da se napravi nešto veliko u tom natjecanju?

"Kup nam je ogroman motiv, a bez obzira što je Rijeka domaćin, sigurno je da su nam izgledi podjednaki. Silno želimo to finale, borbu za trofej jer to nisu uvjetno rečeno „obične“ utakmice. Znamo da i najmanji detalji mogu odlučiti pobjednika, nadam se da će više toga biti na našoj strani."

Ti bi trebao zauzeti mjesto u zadnjoj obrambenoj liniji, to se čini izvjesnim?

"Bio sam u momčadi i prije stanke, mislim da sam dobro trenirao u ovim proteklim tjednima i spreman sam za nedjelju. Rijeka ima dobre igrače, iskusne i neugodne napadače, ali imamo i mi momčad koja ih je u stanju pobijediti. Neće biti lako ni nama niti njima, tko zna, možda odemo i u produžetke, a „penale“ ne bih volio dočekati. Daj Bože da to riješimo tijekom igre."

AUTOR: NK Osijek

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!