Zimski sportovi

NHL će u slučaju nastavka sezone svakodnevno testirati igrače

Matej Kačan • nedjelja, 31.05.2020.
NHL će u slučaju nastavka sezone svakodnevno testirati igrače

Zamjenik povjerenika NHL-a Bill Daly je jasno kazao da će se u slučaju povratka utakmicama hokejaši svakodnevno testirati na koronavirus...

NHL liga sve ubrzanije radi na protokolu koji bi omogućio povratak vrhunskog hokeja u dvorane, a osim samog sustava natjecanja najveće su prepreke one medicinske i sigurnosne prirode. zato je zamjenik povjerenika Bill Daly najavio da će se igrače testirati svaki dan u slučaju nastavka.

"Imat ćemo strog protokol dnevnih testiranja. Igrači će se testirati svake večeri i rezultati će se znati ujutro prije odlaska igrača iz hotela. tako ćemo znati imamo li pozitivan test i mora li tko u samoizolaciju. To je skupo, ali je apsolutni temelj za sve što želimo postići."

Liga će na to potrošiti milijune dolara jer svaki test košta preko 100 dolara, a procjene su da bi za proći cijelo doigravanje trebalo 25-35 tisuća testova. No igrači su bili vrlo zabrinuti oko sigurnosti i to je apsolutna nužnost.

"Morate testirati dovoljno često da znate kako kontrolirate situaciju. Ako to bude dnevno i to bude moguće, to je u redu. Bilo bi to dobro. Ako se ispostavi da nam toliko ne treba i da možemo proći s manje, i to je OK", kazao je izvršni direktor Udruge NHL igrača Don Fehr.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!