Nogomet

Rožman: 'Ja sam tu da radim na igri, a ovaj cirkus će uvijek biti u nogometu prisutan'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 01.06.2020.
Rožman: 'Ja sam tu da radim na igri, a ovaj cirkus će uvijek biti u nogometu prisutan'
Foto: Pixsell

Simon Rožman gostovao je u emisiji Pod stijenama Kantride i osvrnuo se na nedjeljnu utakmicu protiv Osijeka i prolaz Rijeke u finale Kupa...

Rijeka nije briljirala protiv Osijeka, bila je na rubu ispadanja, ali uspjela je napraviti veliki preokret. Simon Rožman znao je da stvari neće ići glatko.

"I najavljivao sam svih ovih dana i zbog ove korone što je bila kako nam nedostaje natjecateljski naboj. Ono što smo igrali nisu čak niti bile prijateljske nego trening utakmice, znao sam da je ovdje veliki ulog, još sam na igrače stavio uteg kada sam rekao da nema nikakvog alibija. Nije bilo sve niti taktički, energetski i psihološki na Top razini u prvom dijelu, ali najbitnije je da smo pokazali da smo spremni, da možemo trčati i okrenuti takav rezultat", istaknuo je Rožman u emisiji Pod stijenama Kantride.

Rožman smatra da je Osijek bio na svom maksimumu i vidi problem u tome što Rijeka nije dobro reagirala na agresivnost gostiju u početku.

"Oni su bili na nekom svom maksimumu i htjeli su na bilo koji način doći do finala, a mi nismo najbolje odgovorili. Nešto slično se dogodilo i nama u Osijeku tako da se u životu sve vraća. Mi smo tamo vodili 2:0 pa izgubili 3:2."

Kao i inače, Rožman nije htio komentirati suđenje i sve ono što se događalo za vrijeme i nakon susreta.

"To nije na meni, nije moja stvar da analiziram suđenje. Meni je najbitnije da gledamo sebe i da ove greške koje smo radili pod hitno ispravimo. Ja sam tu da radim na tome, a ovaj cirkus će uvijek biti prisutan."

Riječanima slijedi Istra 1961, sastav kojem je svaki bod bitan u borbi za opstanak.

"Oni su imali još 14 dana priprema za nas. Bitna utakmica za nas u borbi za drugo mjesto, svaka utakmica je specifična. Neke stvari moramo ispraviti, neke zadržati, trebamo pokazati svoje znanje i kvalitetu i vidjet ćemo što će biti."

FOTO: Nel Pavletić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!