Košarka

Ukić: 'Split me zvao, ali se dosta mora poklopiti za povratak'

Matej Kačan • utorak, 02.06.2020.
Ukić: 'Split me zvao, ali se dosta mora poklopiti za povratak'

Kapetan hrvatske košarkaške reprezentacije Roko Ukić još je jednom progovorio o mogućnosti svog povratka na Gripe u matični klub koji se nakon sedam godina vraća u ABA ligu...

Ulaskom Splita u ABA ligu se počelo naveliko pričati o pojačavanju žutog rostera, a u fokusu svega su bila imena trojice bivših igrača s Gripa koji su ostvarili velike inozemne karijere - Josip Sobin, Hrvoje Perić i Roko Leni Ukić. Upravo je kapetan reprezentacije još jedno ponovio da je njegov povratak moguć, ali ne i izgledan.

Ukić je i prije odluke ABA lige gostovao u Podcast Inkubatoru gdje je kazao kako ima još godinu dana ugovora s Antibesom koji u gradu ima i međunarodnu školu. Iskusni organizator igre je naglasio da su mu u ovoj fazi karijere prioritet djeca i obitelj te da je prvi cilj osigurati djeci izvrsno obrazovanje u međunarodnim školama kakve u Splitu nema. Na pitanje o povratku je još jednom odgovorio i za Dalmatinski portal.

"Zvali su me, nema tu nikakvih tajni. Ne mogu još dati odgovor. Više bi mi značilo da opet osvojim nešto sa Splitom, nego da osvojim prvenstvo Francuske koje je 30 puta priznatije u nekim globalnim okvirima. Emocije koje me vežu za Split nikad neće proći, ali imam ugovor s Antibesom koji ne mogu iskidati i ostaviti na stolu. Moj povratak u Split nije nemoguć, ali nije baš toliko ni blizu. Nije stvar moje želje, već raznih okolnosti koje se moraju poklopiti da se to dogodi", otvoren je Ukić.

Split je za zelenim stolom dobio priliku za povratak u ABA ligu i to je šansa koju čelni ljudi trebaju znati iskoristiti. Splićani će u ABA biti hrvatski klub s najsređenijom situacijom od svih hrvatskih klubova, bez dugova i predstečajne nagodbe koja je riješena, a koja i dalje muči Zadar i Cibonu. Takva se prilika mora pametno iskoristiti sa i bez Ukića koji u tome vidi mač s dvije oštrice.

" ABA liga je super i zamka. Klub mora biti spreman se nositi s ABA ligom, to nije baš lako. To je jako zeznuto natjecanje. Igrao sam nedavno s Cedevitom dvije godine to natjecanje, to je teška liga za igrati u svakom pogledu. Moraš imati status, izboriti se za njega. Utakmice su tvrde. Nekad igraš protiv nekih momaka za koje nikad nisi čuo, a svi su talentirani, mladi, nabrijani. Puno je interesa unutar lige koji vladaju. Trebaš se kao klub izboriti za svoje mjesto pod suncem u toj ligi. Ako dođeš nespreman bit ćeš topovsko meso. Uvijek se kroz tu ligu traže dva kluba na kojima će se svi kaliti. Biti stabilan u toj ligi nije lako."

Cijeli opširni intervju s Ukićem možete pročitati na poveznici.

FOTO: Marin Sušić/HKS

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!