Ostali sportovi

Legendarni boksač se ponudio za plaćanje pogreba Georgea Floyda

Matej Kačan • utorak, 02.06.2020.
Legendarni boksač se ponudio za plaćanje pogreba Georgea Floyda
Foto: Pixsell

SAD posljednjih tjedan dana tresu prosvjedi i nemiri protiv rasne diskriminacije povodom ubojstva Afroamerikanca Georgea Floyda, a za plaćanje pogreba se ponudio Floyd Mayweather...

Kompletna Amerika je na nogama i diže glas protiv rasizma u SAD nakon što je bijeli policajac gušenjem ubio Afroamerikanca Georgea Floyda, a među onima koji su svoju platformu i utjecaj iskoristili za isticanje problema i poticanje promjena su i tamnoputi sportaši u SAD, ali i njihove bijele kolege.

Tako su vrlo glasni NBA igrači poput Jaylena Browna, Malcolma Brogdona, ali i bivši igrač te bliski prijatelj preminulog Floyda Stephen Jackson. Svoje poruke žaljenja, protesta i podrške šalju gotovo svi sportaši i sportski kolektivi pa se oglasio i Michael Jordan.

Svoj je doprinos dao i bivši peterostruki boksački prvak Floyd Mayweather. Boksački as i jedan od najbogatijih sportaša svijeta je ponudio Floydovoj obitelji da lati za pogreb preminulog, a to je i sam potvrdio na Twitteru. Obitelj je navodno na ponudu i pristala.

FOTO: igor Šoban/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!