Nogomet

Sammir: 'Cokaj i Tolić su sjajno iskoristili asistencije i bilo bi nepošteno umanjivati njihove zasluge'

Branimir Korać • utorak, 02.06.2020.
Sammir: 'Cokaj i Tolić su sjajno iskoristili asistencije i bilo bi nepošteno umanjivati njihove zasluge'
Foto: Pixsell

Sammir je u Koprivnici ušao u drugom poluvremenu i s dva briljantna poteza okrenuo utakmicu. Iako su njegove asistencije bile fantastične, ne želi da se zaborave strijelci...

Klasa se uvijek vidjela i ona je bila neosporna. Sammir je uvijek pokazivao da zna, a jedino je bilo pitanje može li. U Koprivnici mu nije trebalo niti 20 minuta da pokaže zašto je jedan od onih koje se isplati pogledati.

"Oni koji me poznaju, znaju da sam puno utakmica riješio na sličan način. Ne treba mi više od 20 minuta, ako znate što radite na terenu, to je sasvim dovoljno. Sretan sam i ponosan što je sve ispalo dobro, drago mi je jer su svi toliko željeli to finale. Drago mi je zbog čestitki i pohvala, ali te asistencije vrijede samo ako netko zabije gol. Cokaj i Tolić su to iskoristili i bilo bi nepošteno umanjivati njihove zasluge. To su sjajni mladi dečki pred kojima je karijera i njih treba potencirati. Ja sam stari konj koji im pokušava pomoći", skromno će Sammir u intervjuu za Sportske novosti.

Ozljede su ga usporile, ali Sammir je zadovoljan kako je izgledao dosadašnji put u Lokomotivi.

"Načelno sam zadovoljan jer je bilo dobro kad god sam igrao. Primam lopte, točno ih prosljeđujem, pokušavam povezati igru. Neke utakmice sam odigrao na vrlo visokoj razini, ljudi to uvijek očekuju, ali nije to samo tako, posebno ako vas muče ozljede. Sad sam spreman za jedno poluvrijeme, ozljeda mišića me usporila i to još nije to. Bit će bolje, samo da me ozljede zaobiđu."

Tijekom stanke dosta je radio, nije se htio zapustiti, a iz svog iskustva pomaže mlađim igračima.

"Želim prenijeti sve to na mlade i talentirane igrače, a najviše im pomažem na terenu, ne toliko riječima koliko pristupom i igrom. Dijelim im i savjete, znam gdje sam griješio, govorim im što sam loše napravio u karijeri kako ne bi ponavljali moje pogreške."

Kao svoju najveću pogrešku ističe prekomjerne izlaske, a u Lokomotivi planira završiti karijeru.

"Već mi je ponuđen novi ugovor i prihvatit ću ga, Imao sam ponuda prije Lokomotive s puno većim ugovorima, ali sve sam ih odbio jer sam se htio vratiti u Zagreb. Ovdje želim živjeti i nakon završetka karijere, sve mi se poklopilo, u Lokomotivi sam sjajno primljen i stvarno mi je super."

FOTO: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!