Nogomet

Bjelica: 'Bilo je i većih grešaka, pa nije bilo ovakvih polemika'

Matej Kačan • subota, 06.06.2020.
Bjelica: 'Bilo je i većih grešaka, pa nije bilo ovakvih polemika'
Foto: Pixsell

Nenad Bjelica je komentirao susret Rijeke i Osijeka te upotrebu VAR-a, a njegovo viđenje grešaka na susretu nije toliko dramatično kako je bilo kod ostalih...

Bivši trener Dinama i rođeni Osječanin Nenad Bjelica je komentirao velike sudačke repove nakon susreta Osijeka i Rijeke. On je za Sportske novosti pokušao umiriti strasti i naglasiti da su reakcije mnogo jače nego što to realno trebaju biti.

"To su teške situacije za suca. Da je u četvrtoj minuti isključio Lončara, kao što je trebalo, bilo bi da je uništio polufinale Kupa. Uvijek se nađe neki razlog za polemiku. U drugoj situaciji sam i ja na prvu pomislio da je čisti žuti karton, tek nakon snimke vidiš da i nije tako težak prekršaj. I u trećoj situaciji na prvu izgleda kao udaranje laktom, ali onda vidiš da igrač nije ni skočio."

"Nije tako radikalno, dvije greške na štetu Osijeka, jedna na štetu Rijeke. Mislim da se podignulo previše halabuke, a tužne su ove izjave odgovornih i pozivi na linč. Bilo je još utakmica i grešaka, ali nije bilo ovakvih polemika."

Svima je ostalo u sjećanju što je Bjelica govorio o VAR-u nakon utakmice Dinama i Šahtara i nekako to uvijek postane aktualno kad se o VAR-u priča u Hrvatskoj.

"Sad su diskusije oko VAR-a puno veće nego kad sam ja ono rekao. Očekuje se da ispravi pogrešku, ali svaki sudac ima svoj kriterj, to VAR čini nesavršenim. Kao bijela kava je, ima miris kave, a nije kava, izgleda kao mlijeko, a nije mlijeko. VAR je za očite greške i to ljudi moraju shvatiti, a ovo je bila neka siva zona. Tehnoogija nije savršena i zato sam rekao da je bolje da se sve prepusti sucu na terenu", pojasnio je Bjelica koji je dodao da navija za Osijek, ali da nema smisla pričati o teorijama zavjere i spominjati Jugoslaviju u ovom slučaju.

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!