Košarka

Kevin Durant neće zaigrati po povratku NBA lige u Orlandu

Matej Kačan • subota, 06.06.2020.
Kevin Durant neće zaigrati po povratku NBA lige u Orlandu
Foto: Bernard Jurišić

NBA liga se vraća u Orlando 31. srpnja za završetak tekuće sezone, a tamo sigurno neće zaigrati krilo Brooklyn Netsa Kevin Durant koji se oporavlja od puknuća Ahilove tetive...

Krajem svibnja i početkom lipnja se obično igra NBA finale koje će se ove sezone igrati krajem rujna zbog već dobro poznatih razloga. Otprilike u ovo vrijeme 2019. je Golden State Warriorse u pohodu na treći naslov u nizu i četvrti u pet godina pogodila teška ozljeda Kevina Duranta.

Dvostruki MVP finala je doživio tešku ozljedu Ahilove tetive te mu se oporavak procjenjivao na jednu sezonu. No prekidom tekuće sezone i njezinim nastavkom na ljeto se pojavila mogućnost da Duranta ipak vidimo na terenima u sezoni 2019/20.

Ipak do toga neće doći, a mogućnost je otklonio sam igrač koji trenira i osjeća se dobro, ali neće riskirati.

"Moja sezona je gotova, ne planiram igrati. Prošlog ljeta smo odlučili da ćemo pričekati cijelu sezonu i nemam planova igrati ove sezone. Mislim da je za mene najbolje čekati. Mislim da nisam spreman za takvu razinu intenziteta sljedećeg mjeseca. Ovo mi daje više vremena za pripremu za sljedeću sezonu i ostatak karijere."

Uz Duranta, u pogonu Netsa neće biti ni Kyrie Irving koji je ipak najavio kako bi mogao putovati Orlando i dati podršku svojim suigračima iako ni on nema planove za povratak ove sezone. Netsi su jedna od 22 ekipe koje će se boriti za doigravanje i NBA naslov na ljeto.

Durant je bio i jedan od igrača Netsa pozitivan na koronavirus te je vjerojatno najveće ime u svijetu sporta koje je imalo pozitivan nalaz. U istom je razgovoru pričao o tom iskustvu.

"Bio sam šokiran, a onda i znatiželjan. Želio sam znati što to znači, što je s tim virusom? Informirao sam se i to me smirilo, jednostavno sam bio znatiželjan o tome s čim se nosim i kako se s tim boriti. Osjećam se dobro, nisam imao simptoma. Nisam smio napustiti svoj dom jer sam znao da se sve može promijeniti. Najteže je bilo to što je nepoznato, ali osim toga je sve bilo super", kazao je Durant.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!