Košarka

Alba i Ludwigsburg do očekivanih pobjeda, Rebec poražen u debiju

Matej Kačan • nedjelja, 07.06.2020.
Alba i Ludwigsburg do očekivanih pobjeda, Rebec poražen u debiju
Foto: Pixsell

Drugi dan završnog turnira njemačke košarkaške BBL lige u Münchenu donio je očekivane pobjede Ludwigsburga i Albe iz Berlina u skupini B...

Nakon koronavirusa se prva od europskih košarkaških liga vratila njemačka BBL liga koja svoj završni turnir u skraćenom obliku igra u Münchenu. Nakon prvog dana i susreta u skupini A gdje je domaći Bayern iznenađujuće poražen, drugog su dana u skupini B svoje uloge favorita opravdali Alba protiv Frankfurta i Ludwigsburg protiv Vechte.

Klub iz glavnog njemačkog grada je gotovo 30 minuta morao hvatati zaostatak zbog lošeg ulaska u utakmicu, ali je u posljednjoj četvrtini protiv Frankfurta ipak Alba pokazala zašto je euroligaš. U posljednjih se 10 minuta ušlo s pola koša prednosti za berlinsku momčad, ali brzom serijom to raste do dvoznamenkaste razlike.

Pokušao se Frankfurt vratiti pred sam kraj te je stigao na pola koša zaostatka, ali u završnici Alba ipak dolazi do 81:72 za pobjedu u prvom nastupu nakon koronavirusa. Pobjednike je sa 16 poena vodio Peyton Siva, dok je 13 dodao Landry Nnoko. Kod poraženih Masulius s 14 te Polas Bartolo s 12 nisu bili dovoljni.

Poraz u debiju za Vechtu je u susretu protiv Ludwigsburga upisao bivši organizator igre Cibone Matic Rebec. Ludwigsburg je kroz gotovo cijeli susret održavao prednost od desetak poena razlike i više, a tek je pred kraj Vechta stigla do minut pet i konačnih 81:76.

Sjajni Wimbush II je s 24 poena vodio pobjednike, dok je 13 dodao Knight. Kod Vechte je 18 zabio novopridošli MVP poljske lige Zyskowski, dok je Rebec za 30 minuta zabio šest poena uz sedam dodavanja.

Njemačka, BBL liga, završni turnir:
Alba - Frankfurt 81:72
Ludwigsburg - Vechta 81:76

FOTO: Marko Dimić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!