Ostali sportovi

Andrej Gaćina nakon četiri godine u Rusiji pronašao klub u Poljskoj

Sportnet, Mihaela Bradovski • utorak, 09.06.2020.
Andrej Gaćina nakon četiri godine u Rusiji pronašao klub u Poljskoj

Nakon četiri godine Rusije i UMMC-a Andrej Gaćina (47. na svijetu) u novoj sezoni branit će boje poljskog Dekorglass Działdowa...

Ugovor je potpisan na jednu godinu, a glavni cilj jednog od najjačih poljskih klubova je osvajanje prvenstva.

"U UMMC je bilo dobro, žao mi je što je završilo, ali Poljska je nova stanica u karijeri. Imat ćemo jako dobru momčad, tu je naš Kinez Wei Shihao (191. na svijetu) i najbolji poljski reprezentativac Jakub Dyjas (64. na svijetu)."

Klub iz Działdowa (gradić oko 25 tisuća stanovnika) godinama ulaže u momčad, Poljska je jedna od najjačih europskih liga, ali svake godine naslov im je bježao ispred nosa. U posljednjih desetak godina uglavnom su završavali drugi, treći ili četvrti.

"Kad sam potpisivao istaknuli su kako im je prvi cilj osvojiti naslov prvaka. Želja je igrati Ligu prvaka, to je bonus, ali prvi cilj je poljsko prvenstvo."

Prvi konkurent vjerojatno će im biti Dartom Bogorija. Lako moguće da će biti u istoj situaciji kao i u Rusiji, gdje njegov klub uvijek bio podređen bogatijem Fakel Gazpromu. I bez obzira na novac i igrače dvaput su im oteli prvenstvo. Čeka ga napeta sezona s velikim ulozima.

"Ma i bolje da je tako, bolje je imati cilj i izazove. I nije da mi imamo vodene pištolje, dok suparnik ima prave. Bit će dobra borba, imamo dobru momčad, možemo rotirati postave."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!