Rukomet

Gislason: 'Ova kriza je pokazala da je rukomet puno ranjiviji od nogometa'

Branimir Korać • srijeda, 10.06.2020.
Gislason: 'Ova kriza je pokazala da je rukomet puno ranjiviji od nogometa'
Foto: Pixsell

Bivši trener Kiela, a današnji izbornik njemačke rukometne reprezentacije, Alfred Gislason, svjestan je štete i problema koje je ovom sportu stvorila pandemija koronavirusa...

Kao izrazito kontaktni dvoranski sport, rukomet je proglašen za jednog od najrizičnijih i njegov povratak u nekim državama neće ići tako brzo i glatko. Osim toga, sezona bi trebala početi taman u vrijeme kada se najavljuje mogući drugi val pandemije.

"Ova kriza je pokazala da je rukomet puno ranjiviji od nogometa. Mi smo izuzetno ovisni o gledateljima na tribinama. Ovo će biti najizazovnija sezona Bundeslige u povijesti. Nadam se da će sezona početi u listopadu s navijačima na tribinama, u protivnom klubovi će trebati pomoć jer nijedan neće preživjeti bez gledatelja na tribinama", smatra Alfred Gislason.

Sljedeća sezona bit će paklena, spominje se opcija njenog starta čak u siječnju što nitko ne želi, ali i s ranijim startom, igrače očekuje nenormalan ritam. igranja.

"Pogledajmo samo prvu polovicu 2021. godine. Početkom siječnja igramo dvije kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo i odmah nakon toga idemo na Svjetsko prvenstvo. U ožujku nas čekaju kvalifikacije za Olimpijske igre, na ljeto su Olimpijske igre, a sve to uz ligu koja sada broji 20 klubova."

FOTO: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!