Automoto

Formula 1 otkazala VN Japana, Singapura i Azerbajdžana

Matej Kačan • petak, 12.06.2020.
Formula 1 otkazala VN Japana, Singapura i Azerbajdžana

Koronavirus je uzeo još tri žrtve među utrkama F1 jer je organizacija objavila kako nije mogla pronaći način da se u 2020. održe VN Singapura, Japana i Azerbajdžana...

Situacija oko koronavirusa i posebne mjere zaštite u mnogim azijskim zemljama učinile su nemogućim održavanje tri F1 utrke na tom kontinentu. Tako je Formula 1 objavila kako otkazuje VN Japana, Azerbajdžana i Singapura za 2020. godinu jer nema načina da se održe ove godine.

Singapur i Baku otpadaju jer se u trenutnoj klimi i situaciji ne mogu urediti staze za uličnu utrku, dok Japan i dalje na snazi ima stroge mjere vezane za međunarodne letove koje onemogućavaju ulazak F1 karavane u zemlju.

Japan i Singapur imaju status najprestižnijih utrka na kalendaru, a čini se da će F1 to nadoknaditi novim utrkama u Europi koja već ima početak sezone te osam utrka u nizu od početka srpnja do početka rujna. Formula se i dalje nada održati 15-18 utrka usprkos činjenici da je 10 od 22 provtno planirane utrke odgođeno ili otkazano.

Čini se da će dvije utrke u rujnu dobiti njemački Hockenheim, a i Ferrarijev Mugello u Italiji se sprema za uskočiti ako bude potrebe. Nakon toga bi se trebalo otići u Rusiju i Soči početkom listopada. Ostaje za vidjeti što će se dogoditi s SAD, Meksikom i Brazilom, tri zemlje koje su najpogođenije koronavirusom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!