Košarka

NBA će testirati igrače i osoblje svaki drugi dan

Matej Kačan • nedjelja, 14.06.2020.
NBA će testirati igrače i osoblje svaki drugi dan

NBA liga je u dopisu obavijestila ekipe da će 23. lipnja početi s testiranjem svih igrača i osoblja na koronavirus prije povratka 22 ekipe u Orlando...

NBA liga se očito prije nastavka natjecanja u Orlandu odlučila za jako stroge mjere predostrožnosti. Naime, prema dopisu koji je poslan ekipama, a dospio je i u ruke ESPN-a, liga je obavijestila momčadi da će se članovi testirati svaki drugi dan.

Svi igrači i sve osoblje koje je u direktnom kontaktu s igračima i odlazi u Orlando će se početi testirati 23. lipnja kad će odraditi dvije pretrage - na COVID-19 i na antitijela. Nakon toga će se testiranja na COVID-19 vršiti svaki drugi dan, uključujući i dva dana prije odlaska ekipe u Disney World.

Prema planovima svih ekipa, dolazak svake od 22 ekipe koje će igrati u Orlandu se očekuje između sedmog i devetog srpnja, dvadesetak dana prije nastavka igranja. U dopisu se ne navodi koja vrsta testova se koristi, ali navodno će to biti manje invazivna metoda zbog ouestalog testiranja, poput nazalnog brisa.

Također, poznato je da je liga našla privatnog dobavljača testova kako bi se osiguralo to da se ne uzimaju testovi od onih na prvoj crti obrane niti od ljudi koji imaju simptome u gradovima ekipa. Liga će također 23. lipnja ponuditi testiranje članovima kućanstava igrača, neophodnom osoblju, ali i besplatno, javno testiranje u 21 gradu odakle dolaze ekipe koje će se nastaviti natjecati.

Međunarodni igrači koji su napustili SAD bi se u gradove svojih ekipa trebali vratiti do ponedjeljka, a ostatak američkih igrača i onih koji su u zemlji treba doći do 22. lipnja. Sve će momčadi imati od 20 dana do tri tjedna za pripremu za nastavak sezone nakon dolaska u Orlando.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBAKoronavirus
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!