Tenis

Thiem dominantno do naslova u Beogradu

Matej Kačan • nedjelja, 14.06.2020.
Thiem dominantno do naslova u Beogradu

Završena je prva stanica Adria Toura koja se igrala u Beogradu, a prvak je Dominic Thiem koji je nakon savršenog skora u skupini u finalu svladao Filipa Krajinovića s 2:1 u setovima...

Završni dan beogradskog dijela Adria Toura donio je rasplet natjecanja po skupinama koje su dale dva finalista. To su bili Dominic Thiem i Filip Krajinović, a u finalu je Austrijanac opravdao svoju reputaciju favorita za pobjedu i naslov na turniru.

Dan je započeo susretom Aleksandra Zvereva i Viktora Troickog u kojem je Zverev ostvario prvu od dvije današnje pobjede s laganih 4:1, 4:1. U skupini B je do druge pobjede "ni kriv ni dužan" došao Nikola Milojević koji mijenja Džumhura. On se susreo s Dušanom Lajovićem koji je predao meč nakon tie-breaka u prvom setu koji je Milojević dobio sa 7:0.

Svoj nastup u finalu nakon iznenađenja protiv Novaka Đokovića je osigurao Filip Krajinović pobjedom nad Troickim koji je tako ostao bez pobjede. Doduše, nije Krajinović ovisio sam o sebi jer mu je za finale trebala pobjeda sunarodnjaka Đokovića nad Zverevom u zvučnom dvoboju.

Đoković je slavio i to s 2:1 pa se zatvorio krug od tri tenisača s omjerom 2-1 i 5:3 u setovima iz kojeg je Krajinović isplivao kao prvi te je izborio nastup u finalu. Drugi finalist je postao Thiem koji je u posljednjem meču po skupinama u dva tie-breaka svladao Grigora Dimitrova te je u finale ušao kao jedini tenisač s tri pobjede.

Tako nismo dobili očekivano zvjezdano finale Đoković - Thiem, ali je i Krajinović bio dostojan protivnik Austrijancu na zemlji. Prvi set je Thiem uzeo tek sa 7:2 u tie-breaku nakon 3:3, a drugi set je pripao Krajinoviću koji očito najavljuje napad na Top 10 dobrim partijama protiv najboljih na svijetu.

Treći set je ipak breakom u trećoj igri prelomio Thiem koji je do kraja mirno došao do 4:2 i naslova u Beogradu. Karavana Adria Toura sad se seli u Zadar gdje će se zvjezdanoj postavi pridružiti i najbolji hrvatski tenisači.

Adria Tour, Beograd, finale:
Dominic Thiem (Austrija) - Filip Krajinović (Srbija) 4:3, 2:4, 4:2

FOTO: Srđan Ilić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!