Nogomet

Livaja opet zabio i asistirao, AEK skočio na drugo mjesto

Matej Kačan • nedjelja, 14.06.2020.
Livaja opet zabio i asistirao, AEK skočio na drugo mjesto
Foto: Pixsell

Nogometaši AEK-a napokon su dohvatili drugo mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka. U pobjedi nad OFI-jem s Krete je sudjelovao i Marko Livaja, a poklopio se remi PAOK-a...

AEK iz Atene nastavlja svoju borbu i lov na drugo mjesto u Super ligi koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka. Prvo je Atenjanima ruku u toj borbi dala kazna kojom je PAOK-u oduzeto sedam bodova, a onda je PAOK zaredao s četiri utakmice bez pobjede.

To je AEK iskoristio pa je nakon remija s Panathinaikosom svladao OFI s Krete u gostima s 2:0. U subotu je PAOK igrao s Panathinaikosom 1:1 pa je tako AEK s 55 bodova drugi, dok je PAOK treći s 53 i borba će biti tijesna do kraja.

Ključna figura pobjede AEK-a je hrvatski napadač Marko Livaja koji je opet zabio nakon Panathinaikosa. Livaja je AEK doveo u vodstvo svojim pogotkom u 42. minuti, dok je u 65. bio u ulozi asistenta Verdeu za konačnih 2:0.

Ovo je Livaji osmi ligaški pogodak u sezoni te je tako nadmašio svoj konto iz prošle sezone kad je u Super ligi imao sedam golova. Do kraja Lige za prvaka je ostalo još jedno kolo u kojem AEK mora svladati Aris kako bi ovisio sam o sebi i osigurao Ligu prvaka. PAOK će igrati protiv OFI-ja. Već odavna je prvak Olympiakos koji je uvjerljivo prvi sa 72 boda.

Grčka Super liga, 28. kolo:
OFI Kreta - AEK 0:2

FOTO: marko Prpić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!