Košarka

Lillard: 'Brige Irvinga i Howarda su opravdane'

Matej Kačan • utorak, 16.06.2020.
Lillard: 'Brige Irvinga i Howarda su opravdane'

NBA igrači su usred velike rasprave o tome treba li se sezona nastaviti uslijed rasnih nereda ili ne, a najglasniji protivnici nastavka su Kyrie Irving i Dwight Howard. Oko njihovih briga i pitanja se slaže i Damian Lillard...

Sve se više širi lista NBA igrača koji sumnjaju u povratak igranju košarke jer bi to odvratilo pozornost javnosti i ljudi od borbe za rasnu jednakost i društvenu pravdu. Predvodnici skupine igrača koja se protivi povratku su Kyrie Irving i Dwight Howard, a njima je dobre namjere i poantu priznao i Damian Lillard.

Lillard i njegovi Blazersi su i prije izbijanja nereda bili protiv ovakvog oblika povratka lige s 22 ekipe i osam utakmica regularne sezone jer su smatrali da postoje mnogo bolji sustavi natjecanja. Lillard je kazao kako neće ni igrati ako se njegovoj ekipi ne pruži dovoljno utakmica za hvatanje osmog mjesta.

Što se tiče koronavirusa, Lillard je priznao da se ne osjeća sto posto ugodno po pitanju igranja, ali da je spreman preuzeti taj rizik. Međutim, brige Irvinga i Howarda oko rasne borbe smatra potpuno opravdanima.

Mislim da Kyrie i Dwight imaju pravo, imaju dobru poantu. Naša srca su s našim ljudima, naši umovi su s ljudima. Osjećamo kao da bi morali biti dio toga, dio to berbe. Možda bi trebali biti fokusirani na to", kazao je Lillard koji vidi i drugu stranu medalje, onu po kojoj igranje daje igračima bolju platformu za podizanje svijesti i priliku za zarađivanje novca koji se može iskoristiti za borbu.

Skupina igrača koja ima brige oko toga da bi igranje košarke bila samo smetnja i distrakcija u borbi je održala nekoliko grupnih razgovora, a uz Irvinga i Howarda je predvodnik i Howardov suigrač iz Lakersa Avery Bradley. Najdalje je otišao Howard koji je preko svog agenta objavio priopćenje u kojem govori da košarka trenutno uopće nije potrebna te da bi samo odvratila pažnju od važnih problema.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!