Nogomet

Veliko priznanje za Marina i Čolinu: Nominirani za Golden Boy nagradu

Matej Kačan • utorak, 16.06.2020.
Veliko priznanje za Marina i Čolinu: Nominirani za Golden Boy nagradu
Foto: Pixsell

Talijanski magazin Tuttosport je na svojim internetskim stranicama objavio listu od 100 mladih nogometaša koji su nominirani za Golden Boy nagradu, a među nominiranima su se našla i dva hrvatska nogometaša...

Među nominiranima za prestižnu nagradu "Golden Boy" koja se dodjeljuje za najboljeg mladog igrača na svijetu su se našla i dva hrvatska igrača. Riječ je o napadaču dinama Antoniju Marinu i lijevom bočnom Hajduka Davidu Čolini. Golden Boy je nagrada koju svake godine dodjeljuje talijanski Tuttosport.

Utemeljena je 2003., a među osvajačima su se našla prestižna imena poput Waynea Rooneyja, Lea Messija, Sergija Agüera, Isca, Paula Pogbe, Kyliana Mbappéa i ostalih. Aktualni vlasnik nagrade je Portugalac Joao Felix.

Ove godine su se na listi našle zvijezde poput Erlinga Haalanda, Jadona Sanchoa, Viniciusa, Rodryga ili Ansua Fatija koji igra u Barceloni, a glasanje je otvoreno na stranicama talijanskog portala. U finale će ući 20 nogometaša te će o najboljem odlučiti novinari iz više europskih zemalja i prestižnih listova.

FOTO: Milan Šabić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!