Košarka

Mate Kalajžić novi igrač Gorice

Sportnet, Matej Kačan • četvrtak, 18.06.2020.
Mate Kalajžić novi igrač Gorice

Dugogodišnji igrač Splita i nekadašnji mladi reprezentativac Hrvatske Mate Kalajžić svoju će karijeru nastaviti u Gorici koja će u sljedećoj sezoni nastupati u ABA 2 ligi...

Gorica je predstavila svoje prvo pojačanje u velikom projektu iskoraka u Drugu ABA lige. Boje kluba će braniti talentirani organizator igre i dugogodišnji igrač Splita Mate Kalajžić. Bivši mladi reprezentativac nije obnovio svoj ugovor na Gripama te se odlučio za promjenu sredine.

"Nazvao me sportski direktor Gorice Ljubo Prgomet i izrazio veliku želju da dođem, unatoč tome što je iza mene sezone u kojoj sam više bio izvan terena zbog ozljede nego na parketu. To mi je puno značilo. Čuo sam se i s trenerom Josipom Sesarom, popričali smo malo o svemu ovome, kako bi to izgledalo sa mnom ovdje, s momčadi iz prošle sezone, uz nekoliko pojačanja. Svidjela mi se ta priča, prihvatio sam ponudu i evo me", kazao je Kalajžić na predstavljanju.

Programiran kao velika nada KK Splita, Kalajžić već dugi niz godina nastupa u seniorskoj košarci. No zadnjih par sezona je došlo do stagnacije, a tome su sigurno kumovale ozljede. zato je prva Matina želja ostati zdrav.

"Za početak, nadam se da ću konačno u kontinuitetu ostati zdrav, to mi je najvažnije. Dosad nisam imao sreće, ali samo treba raditi dalje. U Gorici mi je to omogućeno, jer uvjeti su stvarno super, čak i iznenađujuće dobri. Kad sam počeo igrati seniorsku košarku, o Gorici se nije puno toga znalo, ali posljednje dvije, tri godine izrasla je u ozbiljan klub. Za Goricu se uvijek posebno pripremalo, Goricu se znalo analizirati i više nego neke jače protivnike. Sad mi je jasno i zašto, vidim da se stvarno dobro radi, da su uvjeti fantastični i klub može ići samo prema gore. Postoji ambicija, a to mi je super, to mi odgovara."

Jako zadovoljan pojačanjem bio je i trener Josip Sesar koji očekuje još nekoliko prinova koje bi volio dodati na postojeći kostur ekipe uz zadržavanje kontinuiteta.

"Nadam se da će većina igrača iz prošle sezone ostati, u mom planu ih je šest ili sedam, na što bismo dodali tri ili četiri pojačanja. Mate je prvi od njih, a na dobrom smo putu da zadržimo i tu okosnicu igrača iz prošle sezone. Radimo program kojem je potreban kontinuitet, zato i želim vezati igrače na dvije ili tri godine, a nadam se da ćemo sve uspjeti završiti u naredna dva ili tri tjedna. Trenirat ćemo do početka srpnja, a na odmor bismo mogli otići s nekih 80 posto definirane momčadi", kazao je Sesar.

Na sve se nadovezao i predsjednik Duško Radović koji je nositelj projekta iskoraka Gorice u ABA 2 ligu. Takav zadatak zahtjeva iskorak u svakom smislu i Gorica će rasti, a u svojoj je izjavi predsjednik dao i zanimljivu ekskluzivu - dosadašnji Sesarov pomoćnik i član stožera reprezentacije Ivan Perinčić odlazi u KK Zadar.

"Sve što smo dosad radili bilo je teško. Imat ćemo nove zadatke i zaduženja, ali imamo i dodatni motiv. Otegotna okolnost nam je što je pomoćni trener Ivan Perinčić otišao u svoj Zadar, njega ćemo teško nadoknaditi, ali to je samo dio posla koji je pred nama. Sportski direktor Prgomet i ja moramo posložiti cijelu logistiku kluba. Tu smo prilično tanki, moramo razmišljati kako ćemo posložiti klub s dodatnim ljudima, koji će pomoći u organizaciji, no to nije baš jednostavno. Zasad znamo da će biti jako puno posla, vjerojatno i krvi i suza", kazao je šef kluba.

Izvor: Cityportal.hr

FOTO: MZT Skoplje Aerodrom/Petr Stojanovski

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!