Nogomet

Dambrauskas: 'Najvažnije je protiv Dinama ući bez straha'

Matej Kačan • subota, 20.06.2020.
Dambrauskas: 'Najvažnije je protiv Dinama ući bez straha'
Foto: Pixsell

Trener Gorice Valdas Dambrauskas je najavio susret svoje ekipe protiv Dinama, a prokomentirao je i raspoloženje u ekipi pred prvu domaću utakmicu s navijačima nakon čak tri mjeseca...

Nakon 103 dana Gorica napokon igra prvenstvenu utakmicu na svom stadionu, a protivnik je zagrebački Dinamo. Goričani u taj susret ulaze poljuljani porazom od Osijeka, a stanje u ekipi je prokomentirao trener Valdas Dambrauskas na konferenciji za medije uoči susreta s Dinamom.

"Nakon pobjede je atmosfera uvijek bolja, a nakon poraza lošija. U nogometu je dobra stvar što utakmice dolaze jako brzo jer nakon poraza uvijek želiš da prva utakmica počne čim prije. Nadam se i vjerujem da možemo odigrati bolje nego u Osijeku, pogotovo nego u prvom poluvremenu. U Osijeku je jedno poluvrijeme pripalo njima, a drugo Gorici i nažalost je Osijek izašao iz toga kao pobjednik. Bili su kvalitetniji i vjerojatno su imali više želje, pogotovo u prvom dijelu kad su poveli", kazao je Dambrauskas.

Drugo poluvrijeme je protiv Osijeka pripalo Gorici, a na tom tragu treba tražiti šanse protiv Dinama. Na pomoć će biti i domaći teren uz domaću publiku nakon dugo vremena.

"Kad zabiješ prvi gol, normalno je prepustiti inicijativu protivniku i tražiti šansu kroz brze izlaske i tako je i bilo. Sve je u toj utakmici otišlo po njihovom planu, ali mi smo napokon kući nakon dugo vremena. Ako se ne varam, nismo igrali doma od ožujka tako da se utakmica lige ovdje nije igrala više od tri mjeseca. Vjerujem da je to navijačima nedostajalo i da će biti navijača na tribinama koji će nas podržati. Na nama je da damo sve od sebe i da im pokažemo najbolju igru koju možemo", najavio je trener.

Slijedi najteža moguća utakmica koju jedna HNL momčad može igrati, a to je susret protiv Dinama koji bi pobjedom osigurao naslov.

"Ne morate mi predstavljati Dinamo, znam koja je najbolja ekipa u državi i klub poznat u cijeloj Europi. Najvažnija stvar koju trebamo naglasiti igračima i koju treba napraviti je izaći na teren bez straha i sve drugo izlazi iz toga. Kad se bojiš si napet i radiš pogreške. Ako se ne bojiš, možda ćeš isto raditi pogreške, ali ćeš na njih reagirati drugačije. Ostaješ hrabar i nastavljaš igrati onako kako najbolje znaš. Naravno da je Dinamo dobra ekipa, vjerojatni prvak, snažnija od nas, ali i mi imamo svoj plan."

U dosadašnjih sedam službenih utakmica Gorice i Dinama su Modri slavili sedam puta, ali Dambrauskas vjeruje u svoju momčad koja se dobro spremala za Dinamo.

"I mi imamo svoje kvalitete. Pobijedili smo već Dinamo. Bila je prijateljska, ali smo pokazali da možemo igrati dobar nogomet. Prva stvar koju želim je da igramo dobar nogomet i da ispunjava zahtjeve koji su u planu i koji se treniraju. Veliki sam vjernik u trenažni proces, komunikaciju, odnose u momčadi i vjerujem da rezultat dođe sam kad imaš te stvari", govori trener.

Nažalost, gorička ekipa ovako važnu utakmicu neće dočekati kompletna. U Osijeku je bilo problema s ozljedama koji će se ogledati i na roster za Dinamo.

"Imamo nekih problema. U Osijeku smo početkom drugog dijelu uveli dvojicu igrača i u drugom poluvremenu smo ih obojicu morali izvaditi van, nema trenera kojem je to drago. Mislim da mi je prvi put u karijeri da sam nešto takvo morao napraviti. Nažalost, tako je kako je. Izgubili Mudrinskog smo na neko vrijeme, nadam se ne predugo. Nadam se da će u sljedećoj utakmici konkurirati, ali protiv Dinama neće igrati. Što se tiče ostalih igrača ćemo vidjeti, donijet ćemo neke odluke u zadnji tren jer ćemo tek na dan utakmice vidjeti kakvo je stanje kod nekih igrača, mogu li igrati."

Gorica nije trpjela u specijalnim uvjetima bez navijača jer od pojave koronavirusa nije ni igrala kod kuće, a prvu domaću utakmicu nakon tri mjeseca će pohoditi i navijači. To je za Dambrauskasa vrlo važno.

"Vrlo sam sretan igranjem prve utakmice protiv Dinama, s navijačima na goričkom stadionu. Već sam skoro četiri mjeseca tu i osjećam se jako dobro u gradu, među ljudima, oni zaslužuju ovu momčad, zaslužuju klub u prvoj ligi i momčad s karakterom na terenu. Siguran sam da će igrači na terenu pokazati da znaju igrati nogomet i da pobjeđujemo pandemiju, da se život vraća u normalu ako možemo igrati pred publikom. Sad možemo uživati i siguran sam da Gorica neće razočarati", optimistično je završio trener.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3229:43-1435
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!