Nogomet

Tomić: 'Pokazali smo da smo ozbiljna ekipa koja puca na velike stvari'

Matej Kačan • ponedjeljak, 22.06.2020.
Tomić: 'Pokazali smo da smo ozbiljna ekipa koja puca na velike stvari'
Foto: Pixsell

Prezadovoljan je u izjavi nakon preokreta i pobjede Lokomotive nad Hajdukom (3:2) bio trener domeće ekipe Goran Tomić koji sa svojom momčadi trenutno drži drugo mjesto na tablici...

Trener Lokomotive Goran Tomić je očekivano bio prezadovoljan igrom i pobjedom svoje ekipe protiv Hajduka. Iako je momčad odigrala loše prvo poluvrijeme, sve je preokrenula te je uzela prevažna tri boda u borbi za drugo mjesto.

"Ušli smo u utakmicu impresionirani važnošću utakmice pa smo imali mnogo krivih dodavanja i našli se u zaostatku već u trećoj minuti. To je sigurno dalo zamaha Hajduku, a nama je ubacilo nesigurnost i 2:0 je bila posljedica toga. Hajduk je u tom trenutku bio bolji, ali se i orijentirao na kontre, a mi smo očekivali da će to biti Hajduk kako inače igra. No, oni su se povukli i čekali, no u pravom trenutku smo dali gol i smanjili", govori Tomić.

No u drugom je poluvremenu Lokomotiva eksplodirala te je u potpunosti okrenula rezultat. Od početka drugog dijela je bilo jasno da su na teren izašli neki novi Lokosi koji su odmah krenuli stiskati i prijetiti.

"Za drugo poluvrijeme ja nemam riječi, to je bila fantazija i mogu samo skinuti kapu svojim igračima. Utakmica je bila fantastična za gledanje i osjećam samo ponos, okrenuti 0:2 pokazuje karakter ove ekipe. Što se tiče trenutka dekoncentracije i šanse Jakoliša, to je Hajduk i u 45 minuta će vam sigurno stvoriti jednu šansu. Olakšao nam je i izlazak Jaira koji je bio latentna opasnost za nas, to nam je mnogo olakšalo", priznao je Tomić.

No na kraju se piše samo pobjeda, a Lokomotiva je iz susreta s četiri najteža suparnika po povratku nogometa izašla sa sedam od 12 mogućih bodova te je pokazala da je s pravom u vrhu. Sad to treba obraniti i potvrditi u manjim utakmicama.

"Kad je izašao raspored su krenula predviđanja da imamo težak raspored i da ćemo imati nula bodova. No drago mi je da smo sve demantirali, da smo pokazali da smo velika i ozbiljna ekipa i da možemo računati na velike stvari. Znamo što nas dalje čeka, bit ćemo spremni na sve."

Utakmica je od prve do zadnje minute bila na jako visokom nivou. Igrao se sjajan nogomet pun ritma i napada, a sigurno tome doprinosi i odlična fizička sprema igrača koji su na stvarno zavidnoj razini izdržali naporan tjedan od tri utakmice.

"Sudeći po današnjoj utakmici, rekao bih da smo u odličnom fizičkom stanju. U jednako visokom ritmu smo igrali i druga poluvremena protiv Dinama i Osijeka, protiv Rijeke cijelu utakmicu i danas u drugom poluvremenu smo igrali fantastično. Mogu reći da smo napravili sjajan posao u pauzi, da su igrači na visokom nivou i da samo tako treba nastaviti. HNL je odlična liga i to se vidjelo u ovoj utakmici. Ovog nogometa se nitko ne treba sramiti. Mi smo najavljivali jednu otvorenu utakmicu i gledatelji su to i dobili" ocijenio je trener Lokomotive.

Sad Lokomotivi slijedi niz lakših, ali zahtjevnih utakmica u kojima će momčad biti favorit i mora pokazati da je spremna braniti stečeno u manjim utakmicama. Prva na redu je Istra 1961.

"Istra igra jako dobro, ponekad je ne ljubi rezultat, ali igra dobar nogomet. Znamo što nas čeka i bit ćemo spremni", poručio je Tomić za kraj.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!