Košarka

Alba uništila Oldenburg i najavila kandidaturu za naslov

Matej Kačan • ponedjeljak, 22.06.2020.
Alba uništila Oldenburg i najavila kandidaturu za naslov

Drugi polufinalni par njemačke BBL lige je praktički riješen u prvom susretu. Berlinska Alba je s 92:63 uništila Oldenburg te već može razmišljati o finalu i napadu na naslov...

Nakon što je prvi susret prvog polufinalnog para završio raritetnim remijem, Alba i Oldenburg nisu imali tih problema kao drugi par. berlinska je momčad sve riješila već u prvom susretu te je s uvjerljivih 29 razlike najavila svoju kandidaturu za naslov nakon ispadanja Bayerna.

Držao se Oldenburg u prvih devet minuta utakmice pa je i vodio s 15:13, ali nakon toga slijedi strmoglavi pad koji se ne zaustavlja do kraja Alba je prelomila s tri trice u nizu i nakon deset minuta je 22:17, a velikom 9:0 serijom u sredini druge razlika ide i preko deset poena.

Ponovila je to Alba još jednom pred kraj prvog poluvremena za velikih 16 razlike te je susret bio riješen. Drugi dio je poslužio za igranje i razigravanje svih pa je Alejandro Garcia Reneses opet mogao rotirati mnogo, a da razlika raste.

Sve se zaustavilo na 92:63, a pobjednike je s 19 poena vodio Siva u 22 minute, a dva manje je ubacio Eriksson za isto vrijeme. Mahalbašić je s 23 poena i devet skokova ostao usamljeni raspoložen igrač Oldenburga.

U utorak će Alba saznati svog protivnika u finalu jer će nakon remija u prvom susretu svoje polufinale riješiti Ulm i Ludwigsburg, a uzvratni susret današnjih suparnika će se odigrati u srijedu.

BBL liga, polufinale:
Alba Berlin - Oldenburg 92:63

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!