Košarka

Real svladao Valenciju uz Campazzovu utakmicu života, gužva u grupi B

Matej Kačan • utorak, 23.06.2020.
Real svladao Valenciju uz Campazzovu utakmicu života, gužva u grupi B
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Nakon trećeg kola završnice ACB lige u skupini B imamo čak četiri ekipe s omjerom 2-1. Najzvučniji dvoboj dana bio je onaj između Real Madrida i domaćina Valencije koji je pripao Realu...

Nakon tri kola skupine B završnice ACB lige nema jasna situacije, dapače. Dvije momčadi koje su imale šansu odvojiti se na vrhu s omjerom 3-0 su izgubile i sad imamo četiri ekipe s omjerom 2-1.

Svoj prvi poraz u trećem kolu je upisao domaćin turnira, momčad Valencije. Njoj u obranu, imala je najteži mogući ispit, susret protiv Reala koji je ušao motivirano da ispere sa sebe gorak okus nenadanog poraza od Burgosa.

Tako je Real i ušao u susret te fantastičnom prvom dionicom vodi 31:21. No Valencia je odigrala bolje u drugoj i trećoj te je polako nagrizala prednost i u posljednjoj dionici je stigla i do -4. Presudila je ipak kvaliteta Reala koji je slavio s 95:90 i došao na 2-1 omjer.

Facundo Campazzo vjerojatno igra svoje zadnje utakmice u Europi jer ga se povezuje s odlaskom u NBA, a ovu protiv Valencije će sigurno pamtiti. Argentinac je ubacio čak 29 poena uz fantastičan šut iz igre (10/14, 7/8 za dva) i čak 11 asistencija za valorizaciju 42. Pratio ga je Gabriel Deck s 14 te Trey Thompkins s poenom manje.

Kod poraženih je 17 zabio Alberto Abalde, dok je 14 ubacio Vanja Marinković uz 13 poena i šest skokova Jordana Loyda.

Sjajnu šansu za potvrdi iznenađenje protiv Reala te da dođe na omjer 3-0 imao je Burgos, ali je izgubio od Gran Canarije i to u produžetku. Burgos će posebno boljeti to što su igrači bili na pragu velikog preokreta jer je Gran Canaria vodila sa 74:64 četiri minute do kraja. No dvije brze trice, zonska obrana i dobre napadačke reakcije su dovele Burgos do 78:76 vodstva.

Heroj Kanarinaca je Omar Cook koji je uzeo loptu i zabio za produžetak 10 sekundi prije kraja. Prve poene u produžetku je zabio Burgos, ali Gran Canaria radi 8:0 seriju i prelama susret te dolazi do konačnih 91:87.

Iskusni Ioannis Bourousis je vodio pobjednike s čak 25 poena i sedam skokova u 24 minute, dok je junak Cook zabio 16 poena uz šest dodavanja. Bivši Cedevitin igrač Vitor Benite je kod Burgosa zabio 26, dok je Jasiel Rivero ubacio 14.

Posljednji susret dana nije bio ni izbliza tako zanimljiv. Doduše, gledatelji su imali prilike vidjeti sjajnu napadačku predstavu, ali bez rezultatske zanimljivosti. U susretu dvije ekipe s omjerom 0-2 Zaragoza je pokazala da je najranjivija ekipa s najviše problema u skupini.

Andorra je vrlo efikasnom partijom potpuno nadigrala suparnika i slavila sa 113:93 za svoju prvu pobjedu. Dejan Todorović je bio sjajan kod pobjednika s 26 poena u manje od 20 minuta, dok su se kod ostalih minute i poeni podijelili ravnomjerno.

Kod poražene su ekipe po 19 ubacili Robin Benzing i Nicolas Brussino, dok je 14 zabio Dylan Ennis.

ACB liga završnica, 3. kolo:
Gran Canaria - San Pablo Burgos 91:87 p. (78:78)
Real Madrid - Valencia 95:90
Andorra - Zaragoza 113:93

FOTO: SanjinStrukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!