Nogomet

Darijo Srna imenovan za Šahtarovog direktora nogometnih operacija

Branimir Korać, hns.family • srijeda, 24.06.2020.
Darijo Srna imenovan za Šahtarovog direktora nogometnih operacija
Foto: Pixsell

Bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, Darijo Srna, preuzeo je u ukrajinskom Šahtaru novu poziciju u klupskoj upravi.

Darijo Srna rekorder je Vatrenih po ukupnom broju nastupa, a status legende ima i u redovima Šahtara iz Donecka, gdje je po završetku igračke karijere postao dio stručnog stožera trenera Luisa Castra.

U novu će sezonu ući kao direktor nogometnih operacija ukrajinskog velikana te će biti zadužen za razvoj mladih nada, prilagodbu stranih igrača, integraciju juniora u seniorsku momčad, savjetovanje oko transfera te usklađivanje s klupskom filozofijom i Šahtarovim stilom igre.

"Prošla je sezona bila Srnin probni rok u ulozi izvan terena, a sve je odradio vrlo uspješno. Svi ga izrazito poštuju, mladima je idol, a njegov je karakter ovih dana posebno važan. Radom je opravdao ovakvo imenovanje te će biti poveznica uprave, stručnog stožera, momčadi i predsjednika", pojasnio je izvršni direktor Šahtara Sergej Palkin.

U svojih 15 sezona u Šahtaru, Srna je oborio rekord po broju odigranih utakmica (536) te pritom postigao 49 pogodaka, a osvojio je 26 trofeja - uključujući i Kup Uefe.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!