Nogomet

Tudor: 'Nema tu više favorita, svatko može dobiti svakog'

Matej Kačan • subota, 27.06.2020.
Tudor: 'Nema tu više favorita, svatko može dobiti svakog'
Foto: Pixsell

Trener Hajduka Igor Tudor bio je zadovoljan s izdanjem svoje momčadi nakon utakmice sa Slavenom te je kazao da će mirnoća i bolja igra doći s iskustvom igrača...

Zadovoljan rezultatom, ali i igrom na ulasku u susret protiv Slavena bio je trener Hajduka Igor Tudor u razgovoru za službeni klupski YouTube kanal. On razloge nešto neuvjerljivijih igara i tijesnih pobjeda uz poraze vidi u mladosti i neiskustvu svoje momčadi.

"Nismo više susjedi, kako je rekao Stipić prije utakmice. Čestitam momcima, nije bilo lako, ali se obistinilo ono što smo govorili prije susreta i dobro smo ušli, svi mehanizmi na kojima smo radili su funkcionirali. Dogodio se onda gol i polukontra koji su psihološki poremetili ekipu", kazao je Tudor i nastavio:

"Vidi se da nam je ekipa baš mlada i da joj nije lako nositi se s težinom toga i završili smo susret s pet juniora. Znam da je publika navikla i na veći spektakl, ali mi je drago da je prepoznala želju, volju da se izbori pobjeda 'na kandže' i da se uzme to drugo mjesto, što je najvažnije. Ima još pet utakmica, svi se muče i svatko može dobiti svakog. Nije više važno je li netko Belupo ili Istra, ili Gorica koja je dobila Rijeku. Vidjet ćemo tko će na kraju svega biti najbolji."

Jedan od junaka pobjede bio je Josip Posavec koji je skinuo dva zicera u prvom poluvremenu, a Slaven je promašio i jedanaesterac pa se Hajduk provukao. Tudor smatra da sama situacija penala dolazi zbog neiskustva ekipe, kao i protiv Lokomotive.

"Posavec je obranio jedanaesterac i jednu-dvije šanse. Oni su došli do gola iz prvog šuta. Puno dobrih stvari, vidio sam dobrog Čuića, on ima personality i može nositi, Brnić je ušao fenomenalno, Vušković igra standardno dobro. Već dvije utakmice plaćamo danak zelenilu i mladosti, i protiv Lokomotive dva gola iz prekida, to ozbiljna ekipa stane i nema gola, to su još tri boda. Danas isto jedanaesterac iz prekida, to su stvari koje se dobivaju s godinama i težinom, ali idemo dalje."

Hajduk je dominirao po svim statističkim kategorijama pa i po udarcima, ali je pobjeda rezultatski teška. Očito je da realizacija treba biti bolja i da napadači trebaju raditi razliku.

"Danas je Eduok bio dobar, napadači su ti koji bi trebali raditi razliku. Ako špic prođe igrača i desetka je dobra, kao što Mijo jest, onda možemo biti opasni. Kad pogledamo malo, sve momčadi, pa čak i Inter, onaj pravi, a ne iz Zaprešića, ovise o napadačima. Eduok, Jairo, Brnić i Dolček su krila koja mogu igrati i ofenzivnije, ja uvijek očekujem više od tih pozicija. Mislim da su donijeli dosta toga, ali da mogu donijeti i više jer imaju potencijala, u vidu golova i asistencija", poželio je trener.

Vremena za neki veliki odmor i slavlje pobjede nema jer je ritam ubitačan i u dvostrukom programu slijedi utakmica s Goricom koja je svladala Rijeku.

"Tu više nema favorita, Gorica pobijedi Rijeku, Istra remizira s Lokomotivom. Vidjet ćemo tko će biti bolji, kvalitetniji, svježiji, sretniji i spretniji u ovih pet utakmica. Sve je otvoreno, svi su u igri. Fali nam pet-šest igrača protiv Gorice i kratak je period regeneracije. Jairo će vjerojatno biti spreman za Osijek, za Goricu ne."

Hajduk je napokon imao podršku navijača i to je mnogo značilo momčadi.

"Meni je bilo super zbog posljednjih par minuta zbog energije, podrške i ove naše ludosti, drago mi je da su prepoznali ovaj naš moment", zaključio je Tudor.

FOTO: Ivo Čagalj/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3229:43-1435
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!