Nogomet

Kulešević: 'Ovo nam je najlakše i najteže gostovanje'

Matej Kačan • subota, 27.06.2020.
Kulešević: 'Ovo nam je najlakše i najteže gostovanje'
Foto: Pixsell

Trener Osijeka Ivica Kulešević je najavio prvenstveni susret na Maksimiru gdje će snage odmjeriti Dinamo i Osijek kojem su prijeko potrebni bodovi u borbi za drugo mjesto...

Nogometaše Osijeka čeka jako težak ispit u borbi za drugo mjesto. Teško se u HT Prvoj ligi može zamisliti teža utakmica od gostovanja na Maksimiru kod Dinama, ali trener Ivica Kulešević ne ide u Zagreb sa spuštenim gardom.

"Čestitam Dinamu na osvojenoj tituli, nama je ovo peto gostovanje u šest utakmica, možda i najlakše i najteže. Reći ću svoje mišljenje pa možda nekom ne sjedne. Mi igramo protiv Dinama, dobra smo momčad i dobro radimo. Lokomotiva je dobra momčad, Hajduk je uvijek Hajduk, Rijeka je jaka, a Dinamo je svima pobjegao 20 bodova u prvenstvu i to je napravio razliku dok je igrao za Ligu prvaka uz rekreaciju u HNL i kombinirane sastave, toliko o Dinamu", započeo je Kulešević pa nastavio o protivniku:

"Pričamo o formi Dinama, je li ili nije u formi. Dinamo je najbolja momčad na širim prostorima ove regije. Opasan je, ima dobru momčad i nekoliko reprezentativaca. Mi se ne idemo predati, borimo se za svoje mjesto pod suncem i dat ćemo sve od sebe. Svaki bod koji se donese s Maksimira je velik za svaku momčad, ne samo za nas", kazao je trener Osijeka.

Kulešević na Maksimiru neće moći računati na neke prvotimce, ali se sigurno neće predati pred prvakom i najjačom momčadi jer je svaki bod u borbi za drugo mjesto prevažan.

"Imamo problema, Žaper se ozlijedio, neću ga ni voditi na put jer mu je bolan taj kuk. Svi imaju problema, raspored je gust. Grezda je veliki nedostatak, Guti je ozlijeđen, Ndockyt ima žute kartone, ali bez koga nema, bez njega se mora. Najvažnije je da pokažemo stav, a bit će kako će biti."

Osijek i Dinamo su igrali pripremni susret prije nastavka prvenstva u kojem je Osijek izgledao jako dobro, a Dinamo sigurno respektira i dobru formu Osijeka u nastavku.

"O tome govorim, bili smo jako dobro i kreirali puno prigoda, ali Dinamo kažnjava sve. U dvije lošije obrambene situacije su nam zabili dva gola i moramo se paziti svega. Sve što nam se ponudi, bit ćemo spremni uzeti. Dinamo ne igra jednako protiv nas kao protiv drugih. Sjećam se prošle utakmice, Dinamo je izgledao kao da igra Ligu prvaka i tada sam pričao s Bjelicom i kazao mi je da s takvim utakmicama nema problema jer su igrači sami po sebi motivirani protiv Osijeka. Sigurno nam neće biti lako, ali i mi imamo svoje adute i imamo nekoliko igrača koji bi bili značajna pojačanja Dinamu i starteri", ustvrdio je Kulešević.

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!