Košarka

Barcelona i Baskonia do finala ACB lige, Tomić solidan

Matej Kačan • nedjelja, 28.06.2020.
Barcelona i Baskonia do finala ACB lige, Tomić solidan

U finalu ACB lige će se u Valenciji susresti Barcelona i Baskonia. Barcelona je protiv Burgosa bila uvjerljiva, dok je Baskonia u posljednjim trenucima okrenula i svladala domaćina...

Vrlo uvjerljiva po očekivanjima je bila Barcelona u prvom polufinalu ACB lige. San Pablo Burgos je već napravio veliku stvar što se plasirao u polufinale ispred Real Madrida, ali tu je bajka stala.

Barcelona je već u prvoj dionici išla do deset poena prednosti, u drugoj i do 15, ali je Burgos serijom na kraju prvog dijela došao na svega minus dva na odmoru. No Uozbiljila se Barcelona u trećoj dionici koju je dobila s 29:17, vratila se na dvoznamenkastu prednost i sve do kraja je bilo odrađivanje posla.

Novopečeni MVP Endesa lige Nikola Mirotić je nastavio u šampionskom stilu s 18 poena, a sa 16 ga je pratio Kyle Kuric uz 14 Huertelovih koji je dodao i 11 asistencija. Ante Tomić je za 19 minuta na terenu imao osam poena (4/6 iz igre) uz četiri skoka i dva dodavanja.

Bivši Cedevitin igrač Vitor Benite je vodio Burgos sa 16 pena, a 13 je ubacio Pablo Aguilar uz 11 Fitipaldijevih poena. Barcelona će u finalu igrati protiv Baskonije koja je u drami ipak svladala domaćina turnira Valenciju.

Baskonia je za jednog euroligaša bila vrlo neuvjerljiva na turniru i jedva se provukla dalje slavljem protiv Unicaje u produžetku uz poraze od Tenerifea i Joventuta. Valencia je bila čak i favorit na domaćem terenu, ali su Baski ipak uspjeli pronaći formu i pobjednički mentalitet.

Mnogo bolje prvo poluvrijeme je odigrala Valencia koja na odmoru vodi s visokih 42:33, ali je Baskonia sve nadoknadila u trećoj dionici i u posljednjih deset minuta se ide u egalu. Nastavila je Baskonia sa 7:2 otvaranjem četvrte dionice i Valencia više neće do vodstva.

Došao je domaćin do 70:70 tri minute do kraja, ali igrači Duška Ivanovića vežu pet poena i rješavaju susret koji završava sa 75:73. Pobjednike su vodili oni najbolji i najiskusniji pa je Zoran Dragić ubacio 21, a Toko Šengelija je ubacio 17. Kod valencije je 14 zabio Sam Van Rossom, a novo pojačanje Crvene zvezde Jordan Loyd je ostvario 11 ubačaja.

Veliko finale ACB lige između Barcelone i Baskonije će se odigrati u utorak u 20 sati, a tada će Španjolska dobiti novog prvaka nakon dominacije Real Madrida.

ACB liga, polufinale:
Barcelona - San Pablo Burgos 98:84
Valencia - Baskonia 73:75

FOTO: Srđan Ilić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!